Anlık Bildirim

Pfizer aşısının Delta varyantı üzerindeki etkisi belirlendi

Pfizer'ın İsrail'deki tıbbi direktörü, İsrail'deki 200 Delta kaynaklı vaka üzerinde yapılan çalışma sonucunda aşılarının etkinliğini ispatladı. Çalışma Uğur Şahin'in daha önce dediklerini doğruluyor.

Pfizer'ın Delta varyantı üzerindeki etkisi

Pfizer'ın İsrail'deki tıbbi direktörü Alon Rappaport Pfizer aşısının yeni Delta varyantı üzerindeki etkinliğini açıkladı. İsrail'de 200 Delta varyantı kaynaklı korona vakası üzerinde yapılan çalışmadan çıkan sonuca göre Pfizer aşısı bu varyanta karşı %90'lık bir etki gösteriyor. Hatırlarsak geçtiğimiz günlerde Prof. Dr. Uğur Şahin de benzer bir açıklama yapmıştı ancak şimdi somut vakalarla da doğrulanmış oldu. 

İlk defa Hindistan'da görülen yeni Delta varyantı, diğer varyantlara kıyasla çok daha tehlikeli. Ülkenin yarısı aşılanmış olmasına rağmen İngiltere'de Delta varyantı kaynaklı vakalar rekor üzerine rekor kırmaya devam ediyor. Öte yandan geçtiğimiz günlerde başka bir rekor artışa şahit olan Moskova'daki vakaların da %90'ının Delta varyantı olduğu bilgisi verilmiş.

Fahrettin Koca da yaptığı açıklamada Türkiye'de şimdilik 134 vaka görüldüğünü ve bu vakaların 82'sinin İstanbul'da olduğunu açıklamıştı. Bunlarla birlikte Türkiye'de de yapılan Pfizer aşısının bu varyant karşısında böyle bir etkinlik göstermesi sevindirici. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim