Anlık Bildirim

Phenom'un geleceği tartışılıyor, AMD isimlendirmede değişiklik yapabilir

En iyi dönemini Athlon serisi işlemcileriyle yaşayan AMD, K10 kod adlı yeni nesil mikroişlemci mimarisini temel alacak işlemcileri için isim değişikliğine gitmeyi tercih etmiş ve ilk defa geçtiğimiz sene lanse edilen yeni nesil işlemcilerini Phenom olarak isimlendirmişti.

Dikkat çekici bir isme sahip olan yeni jenerasyon işlemciler, Athlon X2 serisi sonrasında Intel'in performans modelleriyle rekabet edemediği gibi ortaya çıkan TLB sorunuyla birlikte son kullanıcılarda pekte olumlu bir hava yaratmamıştı.

Önümüzdeki aylarda 45nm üretim teknolojisiyle hazırladığı Deneb kod adlı yeni masaüstü işlemcilerini pazara sunacak olan AMD, işlemcilerinde isim değişikliğine gidecek mi? Bir süredir merakla edilen ve sıklıkla sorulan bu sorunun yanıtı şimdilik "hayır" gibi görünüyor.

Bizim de doğrulatma şansı yakaladığımız bilgi doğrultusunda 45nm üretim teknolojisiyle hazırlanan yeni işlemciler Phenom markası altında yer almaya devam edecek fakat değişen tepe yöneticisi ile birlikte yeniden yapılanma sürecine giren firma farklı bir yol da izleyebilir.

Bilindiği üzere "Smarter Choice" yerine bir süre önce "The Future İs Fusion" sloganını kullanmaya başlayan firma, ekran kartlarında olduğu gibi işlemcilerini de tek bir marka altında toplayabilir. Peki firma bu noktada nasıl bir yöntem takip edebilir?

Firmanın işlemci, yonga seti ve grafik çözümlerini tanıtımı için bir süredir ciddi çaba harcanan Fusion markası altında toplayabileceği iddia ediliyor. Önümüzdeki günler ne gösterir bilinmez ama eldeki mevcut bilgiler, AMD'nin 45nm üretim teknolojisiyle hazırladığı dört çekirdekli ilk işlemcilerinin pazara Phenom markası altında giriş yapacağını işaret ediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim