Anlık Bildirim

Prof. Dr. Yıldız: "Turkovac, Sinovac'tan çok daha etkili"

Erciyes Üniversitesi ERAGEM bünyesinde geliştirilen yerli koronavirüs aşısı Turkovac'ın raporlama çalışmalarında görev alan Prof. Dr. Yıldız'ın açıklamasına göre yerli aşı, Çinli aşıdan daha etkili.

Prof. Dr. Yıldız: Yerli aşı, Çinli aşıdan daha etkili Tam Boyutta Gör

Erciyes Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından geliştirilen yerli koronavirüs aşısı Turkovac’ın etkinliği hakkında ilk açıklamalar yapılmaya başlandı. Turkovac’ın raporlama çalışmalarında görev alan Erciyesi Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Yıldız, yerli aşının Çinli Sinovac aşısından daha etkili olduğunu söyledi.

Turkovac aşısının Faz 1 klinik çalışması 44 gönüllü üzerinde, Faz 2 çalışması ise 250 gönüllü üzerinde yapıldı. Prof. Dr. Orhan Yıldız, yerli aşının Faz 1 ve Faz 2 çalışmalarındaki etkinliği hakkında, “Bizim aşımız Turkovac inaktif bir aşı. Çin aşısıyla benzer bir aşı ancak, biz yaptığımız Faz 1, Faz 2 çalışmalarında aşımızın Sinovac'tan çok daha etkili olduğunu gördük. Çok daha yüksek antikor düzeyine sahip ve yan etkileri de Biontech ile benzer. Aşı olmayan, aşıdan korkan ya da özellikle mRNA aşısının çok fazla yan etkilerinden korkusu olan kişilerin ve Çin aşısını yaptırmak istemeyenler için bizim aşımız çok iyi bir alternatif” diye konuştu.

Yıldız, açıklamanın devamında şunları söyledi:

“Kendi yerli aşımızla, aşılanmalarını tavsiye edeceğiz. Faz 3 çalışmalarımız erken başlasaydı bugün yerli aşımızın çok iyi yerlerde olduğunu söylüyor olacaktık ama maalesef Faz 3'e yeni başlıyoruz. Umarım bütün dünyaya iyi bir alternatif olacak aşımız elimizde olur.”

Gönüllü başvuruları devam ediyor

Turkovac aşısının Faz 3 klinik çalışmaları için gönüllü başvuruları devam ediyor. https://enabiz.gov.tr adresinden gönüllü olabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10072 kez okundu.
39 kişi, toplam 42 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim, koronavirüs aşısı ve
3 etiket daha turkovac Internet Covid-19
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim