Anlık Bildirim

Bir doz Covid-19 aşısı yaptıran kişi sayısı 40 milyonu geçti

Türkiye'de en az bir doz aşı yaptıran kişilerin sayısı 40 milyonu aştı. İkinci dozu olan kişilerin sayısı ise 25 milyonu aşmak üzere.

Bir doz koronavirüs aşısı olan kişi sayısı 40 milyonu geçti Tam Boyutta Gör

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Türkiye’de en az bir doz koronavirüs aşısı yaptıranların sayısının 40 milyonu geçtiğini duyurdu. Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre 40 milyon 89 bin kişi bir doz aşı oldu. 18 yaş ve üstü nüfusun yaklaşık yüzde 65’i aşı oldu.

İkinci dozu olan kişi sayısı 24 milyon, 884 bin ve üçüncü dozu olan kişi sayısı 4 milyon 231 bin olarak açıklandı. Toplam uygulanan doz sayısı 69 milyon 328 bine ulaştı

Şehirlere göre en az bir doz aşı olmuş kişilerin oranına baktığımızda en başarılı ilin yüzde 86 ile Muğla, en kötü şehrin yüzde 37,5 ile Şanlıurfa olduğu görülüyor. Yayınlanan haftalık vaka tablosuna göre aşılamanın düşük olduğu Doğu şehirlerinde vaka sayısının ciddi oranda artış gösterdiği anlaşılıyor. Dün yayınlanan vaka tablosuna göre günlük yeni vaka sayısı 20 bine dayandı. Bugün 20 bini aşması bekleniyor. İnsanları aşıya teşvik etmek için çeşitli şehirlerin valilikleri tarafından çekilişle hediyeler dağıtılacak. Vaka sayısını kontrol altına almak için kalabalık ortamlara girişlerde aşı zorunluğu uygulanabilir.

Türkiye'de kaç kişiye koronavirüs aşısı yapıldığını https://covid19asi.saglik.gov.tr web sayfasından canlı olarak takip edebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim