Anlık Bildirim

SD Express 9.1 tanıtıldı: SD kart hızları iki katına çıkıyor

Hafıza kartlarında her geçen gün daha yüksek hızlara ve kapasitelere ihtiyaç duyuluyor. Bu kapsamda SD Birliği (SD Association), yepyeni özellikler sunan SD Express 9.1'i duyurdu. İşte özellikleri
SD Express 9.1 tanıtıldı: SD kart hızları iki katına çıkıyor Tam Boyutta Gör
Bildiğiniz gibi hafıza kartları, taşınabilir cihazlardan kameralara, giyilebilir cihazlara ve hatta el konsollarına kadar pek çok sektörde vazgeçilmez hale geldi. Bu bağlamda SanDisk, Panasonic ve Toshiba tarafından kurulan SD Birliği (SD Association), yeni standartlar üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak topluluk, SD Express'in yeni sürümü SD Express 9.1 standardını duyurdu.

SD Express 9.1 tanıtıldı

Birlikten yapılan açıklamaya göre SD 9.1 standardı ile birlikte microSD hızları ikiye katlanarak 2.0 GB/sn'ye ulaşacak. Tabii ki bu gelişmenin arkasında PCIe 4.0 ve NVMe mimarileri yer alıyor. Ek olarak bu yeni sürüm, her cihazın hangi hız sınıfına ihtiyaç duyduğunu ve her SD Express kartının neyi desteklediğini gösteren yeni bir etiketleme sistemi ile geliyor. 

SD Express 9.1 tanıtıldı: SD kart hızları iki katına çıkıyor Tam Boyutta Gör
Böylece kartın ihtiyacınızı karşılayıp karşılamayacağına veya daha fazla bilgiye, kutu ve kullanım kılavuzu üzerindeki işaretlerden ulaşılabilecek. Ayrıca yenilikler bunlarla sınırlı değil. SD Birliği, çoklu veri akışı ve verimlilik konusunda yepyeni özellikler duyurdu.

Bunlardan ilki yani Çoklu akış desteği, hız sınıfı aşılmadığı takdirde kullanıcıların bir SD karta birden fazla akış kaydetmesine ve aktarmasına olanak tanıyacak. Birlik, bu desteğin özellikle araçlar ve gözetleme sistemlerine fayda sağlayacağını düşünüyor. Termal yönetim sistemi ise, kartların aşırı ısıdan zarar görmesini engelleyecek. 

SD Express 9.1 tanıtıldı: SD kart hızları iki katına çıkıyor Tam Boyutta Gör
Bu yenilikler her ne kadar etkileyici olsa da, standardın daha güncel bir donanım gerektireceğini belirtelim. Dolayısıyla yeni nesil SD kartların ve okuyucuların pazara ulaşması muhtemelen zaman alacak. Bu devam ederken SD Birliği (SD Association), mevcut hızları 4 GB/s'ye kadar çıkarmayı planlıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim