Anlık Bildirim

Seasonic RTX 3000 serisinin 12-pinlik konnektörünü doğruladı

RTX 3000 serisinin yüksek güç tüketimiyle gelmesi bekleniyor. Nvidia aynı zamanda 12-pinlik sıradışı bir güç konnektörüne de geçiş yapacak.

Seasonic RTX 3000 serisinin 12-pinlik konnektörünü doğruladı Tam Boyutta Gör

İlk RTX 3090 görsellerinden bu yana tartışılan Ampere kartların güç konnektörü donanım dünyasında kaliteli PSU’larıyla bilinen Seasonic’in çinli bir video paylaşım ağında yayınladığı içeriğiyle doğrulanmış oldu.

12-pinlik PCIe  güç konnektörü doğrulandı

NVIDIA 12-pin PCIe Molex Micro-Fit 3.0 connector adını taşıyan adaptör mevcut Seasonic güç kaynaklarının yeni nesil kartlarla kullanılabilmesi için tasarlanmış.

Firmaya göre henüz nihai aşamaya gelinmese de RTX 3000 serisinde göreceğimiz güç kaynağınızı ürkütecek 12 pinlik güç konnektörü yolda.

Seasonic RTX 3000 serisinin 12-pinlik konnektörünü doğruladı Tam Boyutta Gör

Neden 12-pin?

Bazı ilk değerlendirmelere göre Nvidia piyasadaki adaptörlerin oluşturduğu güvenlik endişesi nedeniyle yeni bir standart oluşturarak fazlalıkları kaldırmayı amaçlıyor. Yine de kartların piyasaya sürülmesiyle net bir yorum yapmak mümkün olacak.

 

Tahminlere göre Nvidia uyumluluk sorunu yaşanmaması adına kutu içerisinde bir dönüştürücü de sunacak. Diğer taraftan şu ana kadar  bazı üst seviye kartlarda 6-pinden 8-pine çeviren adaptörler bulunuyordu.

Görünüşe göre yeni standarta uygun arayüze sahip güç kaynakları raflardaki yerini alacağı döneme kadar adaptörlerle yola devam edeceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3204 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
rtx ampere, rtx 3000 12 pin güç konnektörü ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim