Anlık Bildirim

Shuttle'dan cep herkül'ü; Shuttle XPC 1337 SDXi

Ürettim kalitesi ve farklı tarzıyla barebone sistemlerle ismi özdeşleşmiş bir üretici olan Shuttle, oyun severlere ve performans ihtiyacı hat safhada olan profosyonellere yönelik tasarladığı XPC serisi barebone sistemlerinin son üyesi SDXi ile yine çok konuşulacağa benziyor. El ile çizilen alev desenli siyah kasası, standart seçeneklerinde Crossfire modunda 2 adet X1950Pro 256MB PCIe ekran kartı içermesi, işlemci ve ekran kartlarının kapalı devre su soğutma ile soğutuluyor olması Shuttle XPC SDXi'nin ilgi çekici özelliklerinden sadece bir kaçı...

Shuttle XPC SDXi (1337)'nin standart donanım bileşenleri; Intel Core 2 Duo E6600 işlemci, Intel 975X / ICH7-R çipset taşıyan Crossfire uyumlu anakart,2x1GB Crucial Ballistix PC2-5300 667MHz DDR2 bellek, 250GB SATA 7200RPM 16MB tampon bellekli sabit disk, 2 adet crossfire modunda bağlanmış ATI Radeon X1950 Pro 256MB ekran kartı, yerleşik dijital çıkışa sahip 7.1 ses kartı, 1Gbit ethernet, Çift katman18x DVD yazıcı (+ ve - uyumlu), Windows Media Center Edition 2005 işletim sistemi, Copperhead Anarchy TORQ Red fare + Eclipse Backlit Keyboard TORQ Red olarak belirlenmiş.

Fakat kullanıcı bu standart bileşenlerle sınırlı tutulmuyor. Eğer isterseniz standart bileşenlerle 3450$ fiyat etiketi taşıyan bu sistemi her biri için ek ücret ödeyerek; Intel Core 2 Extreme QX6700 2.66GHz Quad Core işlemci, 4x1GB Crucial Ballistix PC2-5300 667MHz DDR2 bellek, 2 x 150GB WD Raptor 10000RPM 16MB tampon bellekli SATA disk, Nvidia Geforce 8800GTX 768MB ekran kartı, Creative Sound Blaster Live 24-bit 5.1 kanal harici ses kartı, Logitech z5500 ses sistemi gibi bileşenlerle özelleştirebiliyorsunuz. İşin ilginç kısmıysa Shuttle'ın tüm bu donanım bileşenlerinin stabil bir şekilde çalışabilmesi için 400Watt bir güç kaynağını yeterli görmesi.

Shuttle'dan cep herkül'ü; Shuttle XPC 1337 SDXi

Shuttle, XPC SDXi'nin sessiz olabilmesi için elinden geleni yapmış. Kasada işlemci ve ekran kartları kapalı devre su soğutma sistemiyle soğutulmaktalar. Kapalı devre denmesinin nedeni; bu tip yerleşik su soğutma çözümlerinde yalıtım olabildiğince iyi yapılarak suyun buharlaşıp sistem dışına çıkmasının önüne geçiliyor olması. Böylece sistemde dolaşan su eksilmediğinden, kullanıcın belli periyodlarla sisteme su eklemesine gerek kalmıyor.

Shuttle, SDXi'nin su soğutma sisteminin performansını arttırmak için sistemi 6 adet peltier ile desteklemiş. Son zamanlarda peltier'i soğutma sistemlerinde oldukça sık görmeye başladık. Taşınabilir buz dolaplarında da kullanılan peltier'in çalışma mantığından kısaca söz etmek gerekirse üzerinden akım geçtiğinde bir tarafı ısınırken, diğer tarafı soğuyan seramik bir levha. Soğutma sistemlerinde peltierin soğuyan kısmı donanım bileşenini soğutmak için kullanılırken, ısınan kısmı hava veya su soğutma çözümleri ile soğutulmakta.

Shuttle'dan cep herkül'ü; Shuttle XPC 1337 SDXi

Tabii sistemin su ile soğutuluyor olması hiç fan taşımadığı anlamına gelmiyor. Shuttle XPC SDXi'de su soğutma sisteminin radyatöründeki fanlar da dahil olmak üzere kasa içerisindeki bütün fanlar ve su soğutmayı desteklemek amacı ile yerleştirilen peltierlerin çektikleri güç ortam sıcaklığına göre kontrol altında tutuluyor. Fanların hangi sıcaklık aralıklarında hızlanıp / yavaşlayacakları veya peltier güç oranları ayrıca kullanıcı tarafından da kontrol edilebiliyorlar.

Shuttle'dan cep herkül'ü; Shuttle XPC 1337 SDXi

SDXi'nin kasası ve donanım bileşenleri yanısıra klavye ve faresi de oldukça özel. Kasa ile uyum sağlaması için el işi alev deseniyle bezenmiş siyah Saitek Slim Exlipse klavye ve 2000 dpi Razer Copperhead Anarchy Red fare ile gelen sistem, sistem bileşenlerinin yanında çevre birimleriyle de en yüksek oyun deneyimini hedeflemekte.

Standart donanımı ile 3450$, eğer quad core işlemci 8800GTX gibi son model donanımlarla özelleştirirseniz de 6000$'ın üzerinde bir fiyat etiketine ulaşabilen SDXi, lan partilerde ana sunucu çökse dahi hem sunucu görevini hem de oyun bilgisayarı işini aynı anda görebilecek yeterlilikte tam bir cep herkülü. Shuttle XPC SDXi, bir barebone sistemin donanımsal özelliklerinin hangi limitlere kadar varabileceğinin bir göstergesi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim