Anlık Bildirim

Şili'deki bir araştırma Sinovac aşısının etkinlik oranını açıkladı

İlk geliştirilen aşılardan biri olan ve Çinli Sinovac şirketi tarafından geliştirilen CoronaVac aşısının etkinliğine dair en kapsamlı çalışma Şili'de gerçekleştirildi.

Sinovac aşısının etkinlik oranı açıklandı Tam Boyutta Gör

Pandeminin erken dönemlerinde Çinli şirket Sinovac tarafından geliştirilen CoronaVac aşısının etkinliğine dair en kapsamlı araştırma geçtiğimiz günlerde Şili'de yapıldı. Bilindiği üzere Türkiye de dahil birçok ülkede uygulanan geleneksel aşı mantığıyla üretilmiş aşının, etkinlik seviyesi tam olarak bilinmiyordu. Öte yandan DSÖ bu aşının acil kullanımı için diğer aşılardan çok daha geç onay vermişti. Bununla birlikte hala Avrupa İlaç Ajansı tarafından da tanınan aşılardan birisi değil. 

Şili'de 10 milyon kişi üzerinde yapılan çalışmaya göre CoronaVac aşısı hastalığı engellemede %65,9 etkili. Ayrıca hastaneye yatışı engellemede %87,5 etkiliyken, yoğun bakıma alınmayı da %90,3 oranında azaltıyor. Aşı ölümlere karşı ise %86,3 etkili. 

Kafalardaki diğer bir soru ise aşının Delta varyantına karşı olan etkinliği. Bununla ilgili kapsamlı bir araştırma yapılmamakla birlikte Sinovac şirketi sözcüsü Liu Peicheng, iki doz aşının ardından üçüncü doz bir aşı yapılmasını tavsiye etti. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14260 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
coronavac, sinovac ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim