Anlık Bildirim

Sis-655FX Farklı boyut ve modellerki Ram'ler ile bile Dual-DDR çalışabiliyor

Bunun anlamı çok büyük zira eskiden sadece birbirinin aynı iki marka model ve çip ramlar gerekmekteydi. Buda ya aynı anda alınması yada ilerde güncelleme yapmak istediğinizde ramınızı satmak zorunda bırakıyordu.

Halbuki Sis ile artık bırakın ram satmayı 2 tane hali hazırda bulunan ramlerinizin yanına 3. bir tane bile ekleyip hala Dual-DDR özelliğini kullanabiliyorsunuz.

Bunun avantajları öyle çok ki en basit örnek diyelim ki 2x256 Mb DDR-400 Ram almaya gücünüz yetti ve sisteminizi öyle kurdunuz. Toplam ram kapasiteniz 512 Mb ve arttırmak istiyorsunuz çünkü oyunlarda ya programlarda faydasını göreceğinizi teyit ettiniz. Intel chipsetler ile mecburen ramleri satıp değiştirmek zorunda olduğunuz halde Sis ile bir 512 Mb daha alıp hala Dual-DDR özelliğini kullanabiliyorsunuz.

Başka bir ilginç hikayede şu olabilir. Paranız yetmedi ve ekran kartına yatırım yapıp 256 Mb ramli bir sistem kurdunuz. Şimdi yeni ise paranız ile bir 256 Mb ram daha alacaksınız ama aynı rami bulmakta zorlanıyorsunuz. Sis ile bırakın aynı çip ve miktarda ram almayı 2x256 Mb yada 2x512 Mb ram bile alabilir Dual-DDR ile kullanabilirsiniz.

Ram ne kadar çoksa o kadar iyi diyen kullanıcılar ise daha başlangıçta 3x512 Mb DDR ile 1,5 Gb Ram ile Intel kullanan çipsetli arkadaşlarına fark atabilirler. Arkada programları ram yiyerek bırakırken rahatça tüm oyunlara ve programları çalıştırabilirler.

Sis-655FX'i bu arada yavaş zannetmeyin ülkemizde bilinenin aksine oldukça performanslı bir çipset ve testlerde i865PE'nin klasında olması ile kalmıyor hatta önüne bile geçiyor. Her anakartta gelen direkt güney köprüsüne direkt bağlı (PCI hızına mahkum değil) iki SATA Raid kontrolcüsüde değerine değer katıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim