Anlık Bildirim

Sony şeker ile çalışan pil geliştirdi

Küresel ısınma, çevre kirliliği ve peşi sıra gelen ve kendini su kesintileri ile göstermeye başlayan kaynak yetersizlikleri insanoğlunu gelecek yıllar içerisinde bekleyecek kuraklık ve açlık gibi tehlikeli ve ölümcül etmenlerin ana sebebi olacağını bilim adamları hemen her platformda dile getiriyorlar. Özellikle doğal kaynakları kullanmada son derece "bilinçsiz ve duyarsız" olan insanoğlu son yıllarda yaşanan iklimsel değişiklikler ve katı mevsim koşulları kendini o kadar belli etti ki ülkemiz açısından son derece sıcak bir gelişme olan Formula 1 yarışlarında bile yaşanan bu gelişmeler ortaya konuyor. Zira çevreye duyarlı olmak gerektiğini vurgulayan Honda F1 takımı bu sene araçlarına reklam almak yerine dünya resmi ile kaplamayı tercih ederek insanlara mesaj vermeyi hedefledi.

Tabi yaşanacak olası kaynak yetersizlikleri ve çevre sorunları teknoloji firmalarını da yeni oluşumlara aramaya ve farklı çözümler yaratmaya doğru itiyor. Özellikle geçtiğimiz yıl yaşadığı son derece büyük pil sorunu ile gündeme gelen Japon elektronik devi Sony hem maddi hemde prestij açısından son derece kötü zamanlar yaşamıştı. Özellikle yaşanan pil sorunlarını takiben yeni sulara yelken açan firma çevre yeni bir pil teknolojisinin prototipini hazırlamış durumda. Tokyo'dan gelen haberlere göre, Sony şeker ile çalışan yeni bir pil hazırlamış durumda. Üstelik ortaya çıkan ilk prototipin taşınabilir MP3 çalarlar ve yine taşınabilir hoparlörleri çalıştırabildiği ifade ediliyor.

Sony şeker ile çalışan pil geliştirdi

Sony'nin Bio-Battery olarak tanımladığı yeni pil özel olarak bitki özlü plastikten hazırlanmış kutu içerisinde muhafaza ediliyor. Çalışma prensibi ise ilk açıklanan bilgilere göre, 3.9cm (1.5 inch) boyutundaki kutu içerisine şeker solüsyonun boşaltılması ve devamında solunum enzimleri aracılığı ile bu solüsyondan elektrik elde edilmesine dayanıyor. Yapılan ilk ölçümlerde hazırlanan prototipin 50 miliwatt sağladığı ve bu değerin MP3 çalarların yanı sıra bazı hoparlörlerin çalıştırılması için de yeterli olduğu ifade ediliyor. Sony'nin yaptığı açıklamalara göre, Yeşil yapraklı bitkilerin inorganik maddeler(su, karbondioksit) ışık enerjisi ve klorofil yardımı ile gerçekleştirdikleri fotosentez sonucu doğal olarak ortaya çıkan şeker son derece verimli bir enerji kaynağı olabilir. Üstelik Sony'e göre, yenilenebilir, devamlılığı olan ve dünya genelinde bulunabilmesi nedeniyle çevre dostu şeker tabalı pil teknolojisinin geleceği son derece parlak olarak görülüyor.

Sony'den gelen bilgilere göre, firma yeni pil teknolojisini ticari olarak kullanmayı hedefliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim