Anlık Bildirim

Sony'den DSC-T7 ; Olabildiğince küçük ve güçlü dijital fotoğraf makinası

Sony, bir çok alanda başarılı multimedya ürünleri üreten kalitesini kanıtlamış bir firma. Sony, ses, görüntü, oyun, bilgisayar ve daha bir çok alanda gelişmiş pantentli üretim teknolojileri ile ürettiği ürünleriyle hep ismini kalite ile eş anlamlı tutmayı başardı. Firma kendi ekran, resim işleme ve CCD gibi bir çok teknolojisini kullanarak dijital fotoğraf makinası üretimide yapmakta.

Firmanın ürettiği makinaları profosyoneller pek tercih etmeselerde, yarı profosyonel ve amatör kullanıcılar firmanın ürünlerini hep ilgi ile karşıladılar. Sony, taşınabilir cihazlarda en küçük ve en işlevsel olanını yapma konusunda rakiplerinden hep bir adım önde olma cabası gösteren ve bu konudada başarılı olan bir üretici ve fotoğraf makinalarında Cybershot DSC-T1 ile başlayan en küçük, en ince ve işlevsel fotoğraf makinası serisine, DSC-T1'i daha da incelterek DSC-T3 ve DSC-T3'ün biraz makyajlanmış hali olan DSC-T33 ile devam etti.

Firma belki bir çoğunuzun bundan daha incesi olmaz diye düşündüğü DSC-T3'ün tam olarak yarısı kadar inceliğinde DSC-T7 ile ultra-compact makinalarda son noktayı koyuyor. Cybershot ailesinin en ince üyesi olan DSC-T7 92 x 60 x 15 mm boyutlarında, toplam pil ve hafıza kartı dahil dahil ağırlığı 134 gram. Oldukça hafif ve küçük yapılı makinada 2.5'' 230.000 renk Clear Photo LCD ekran bulunmakta. Clear Photo ekranlar direk gelen ışıkları kırarak yansımaları engelliyor ve dışarıda fotoğraf çekerken ekranın görünür kalmasını sağlıyor. Cihaz'ın gövdesi dayanıklı olması için çelikten yapılmış.

DSC-T7, Carl Zeiss Vario-Tessar lensleri sayesinde dışarı doğru açılım yapmadan o küçük gövdesi içerisine 3x optik yakınlaştırma yapabiliyor. 3x optik yakınlaştırmanın yanında ek olarak 2x dijital yakınlaştırmada desteklenmekte fakat dijital yakınlaştırma kullanmamak her zaman daha iyi sonuçlar verecektir. 5.1 Megapiksel etkin çözünürlüğü bulunan 1/2.4'' Super HAD CCD kullanan T7, 640x480 30 kare/sn MPEG-VX formatında hafıza kartı doluncaya kadar video çekimi yapabiliyor.

Cihaz küçük yapısına rağmen içerisinde bulunan 14-Bit DXP işlemcisi sayesinde bir (1) saniye içinde fotograf çekmeye hazır hale gelebiliyor ve en yüksek çözünürlükte fotoğraf çekilmesinin ardından yine bir (1) saniye içerisinde ikinci fotoğrafı çekmeye hazır oluyor. Dışarıda ardıl ypacağınız çekimleriniz için oldukça hızlı. En fazla 2592 x 1944 çözünürlükte fotoğraf çekebilen cihazda beş (5) farklı çözünürlükte fotoğraf çekmek mümkün (640 x 480 /1280 x 960 / 2048 x 1536 / 2592 x 1728 / 2592 x 1944). Tamamen amatör kullanıcılar düşünülerek hazırlanmış olan bas çek tarzı bir makina olan DSC-T7'de önceden tanımlanmış olan ayarlar yardımı ile bulunduğunuz ortamda en iyi başarımı yakalamak mümkün. Çekim modu seçenekleri olarak Twilight, Twilight Portrait, Soft Snap, Landscape, Beach, Snow, Fireworks, High-speed Shutter, Candle, Magnifying Glass makinanın içinde hazır olarak gelmekte.

Sony'den DSC-T7 ; Olabildiğince küçük ve güçlü dijital fotoğraf makinası

White Balance ve ISO değerlerini ister otomatik ister el ile ayarlayabildiğiniz DSC-T7'de, ISO değerleri olarak auto,100,200,400 seçenekleri mevcut. Fakat bu tip makinalarda 400 gibi yüksek ISO değerlerinde fotoğraflarda oldukça fazla kirlilik oluşmakta. A1matör kullanıcılar için en iyisi otomatik olarak kullanmak. White Balace ayarları olarak Auto, Daylight, Cloudy, Fluorescent, Incandescent, Flash seçenekleri mevcut. Bazen makina bulunduğunuz ortama göre seçimi doğru yapamayabilir bu tip durumlarda en iyi başarım için el ile beyaz ayarı yapmanız daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.

Cihaz bir (1) cm den macro çekimler yapabilmekte. Estantene değerleri ise f3.5 – f5.6 (W) ve f4.4 – f8.0 (T) değerleri arasında. Perde hızı olarak en düşük 1/8 en yüksek 1/1000 seçilebilmekte. Makinanın resim çekme kalitesine gelince ufak boyutları ve hızlı işlemcisine rağmen makinanın resim kalitesi pek tatmin edici bulunmamış. Benimde incelediğim bazı örnek fotoğraflarda oldukça fazla kirlilik (noise) dikkati çekiyordu. Küçük boyutlarda bir makinadan zaten çok fazla şey beklemek yanlış olacaktır. Sony.com adresinde makinanın bazı örnek fotoğraflarına ulaşabilirsiniz.

NP-FE1 InfoLithium pil kullanan DSC-T7, en yüksek çözünürlükte ard arda şarj gerekmeden 180 adete kadar fotoğraf çekebiliyor. Cihazla birlikte verilen 32MB kapasiteye sahip Memory Stick Duo karta en yüksek çözünürlükte 20 fotoğraf sığmakta. Makinayı tam randımanlı kullanabilmek için en az 256 MB bir Memory Stick Duo kart alınması gerekecektir zira çekilen fotoğrafların yanında makinanın video çekim yeteneklerinide kullanmak için büyük kapasiteli bir kart her zaman iyi olacaktır. Yurtdışında 500$ civarında satılmakta olan ürünün Siyah versiyonu sadece Kore ve Japonya pazarında satışa sunulmuş durumda.

Daha ayrıntılı bilgi için dpreview.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim