Anlık Bildirim

Sony'den MP3 player ve Dijital fotoğraf makinası küçük bir kasada ; MZ-DH10P Hi-MD MP3 Player

Son zamanlarda oldukça popüler olan MP3 çalarlarda ve dijital fotoğraf makinalarında kullanıcıların ürünü alırken istedikleri ilk şey taşınabilirliğinin fazla olması oluyor. Gündelik hayatta daima cepte taşınacakları için kullanıcılar hafif, küçük ve fonksiyonel ürünleri tercih etmekteler. Walkman'in bulucusu Sony, kullanıcıların resim ve müzik ihtiyaçlarını çözümleyebilecek oldukça küçük boyutlarına rağmen, 1GB gibi büyük ve değiştirilebilen bir depolama alanı bulunan MZ-DH10P ile MP3 çalar ve 1.3 megapiksel çözünürlüğünde dijital fotoğraf makinasını, 83.6 x 81.1 x 21.4 mm boyutlarında ve 145 gram ağırlığında bir kasaya sığdırmış durumda.

14 saat boyunca tekrar şarj gerektirmeden müzik çalabilen MZ-DH10P, MP3, ATRAC3 ve ATRAC3plus formatlarını tanıyıp çalabilmekte. Bellek olarak Sony'nin Hi-MD leriyle uyumlu olan müzik çalarla birlikte birde 1GB kapasiteye sahip Hi-MD Disc gelmekte. Hi-MD medyaların 1GB kapasiteye sahip modelleri yurtdışında 7$ gibi bir ücretle satılmaktalar. Eğer istenirse cihaz normal MD medyalarlada kullanılabilmekte. MZ-DH10P, yolculuk esnasında sarsıntılardan dolayı müzik çalarken atlama yapmasın diye Skip-Free G-Protection adı verilen bir teknoloji içeriyorde içermekte. Bu teknoloji isim her nekadar değişsede bütün optik müzik çalarlarda bulunan müziğin belli bir bölümünü tampon belleğe alarak ordan çalma olayından başka birşey değil.

Ürün ile birlikte gelen SonicStage isimli yazılım sayesinde kullanıcılar müzik formatlarını birbirine dönüştürme, online olarak müzik satın alabilme ve bunları cihaza aktarma gibi işleri hızlıca yapabiliyorlar. USB üzerinden bilgisayara bağlanan ürün 100x hızında Hi-MD medya yazabiliyor.

MZ-DH10P'nin üzerindeki fotoğraf makinası 1.2 megapiksel (1280 x 960) efektif resimler çekebiliyor. 4x dijital yakınlaştırmayıda destekleyen fotoğraf makinasının optik bir vizörü bulunmuyor. Resim çekerken ön izleme ve çektikten sonra tekrar izleme işlemleri için 1.5'' boyutlarında bir LCD ekran ürüne eklenmiş bulunmakta. Ürün fotoğraf makinası ile çekilmiş olan resimleri müzik çalarken sıralı LCD ekran üzerinde gösterebiliyor veya internetten indirip yüklediğiniz albüm kapaklarını, ilgili müzik dosyası çalarken görüntüleyebilmekte. Ayrıca menülerede ulaşılmasını sağlayan ekran ID3 tagların görüntülenmesi işinide üstlenmiş bulunuyor.

MZ-DH10P'nin flaşı bulunmamakta. Ürünün flaşının olmaması kapalı ve ya karanlık ortamlarda sorun yaratabilir fakat 1GB depolama alanından faydalanan ve üstün ses kalitesine sahip bir ürünün üzerine yerleştirilmiş olan bir dijital kameradan çok da fazlasını beklemek lazım, fakat birde orta karar bir flaşı olsaydı tadından yenmezdi herhalde.

MZ-DH10P, ses kayıt yetenekleri olmayan bir ürün. Yüksek depolama alanı, ucuz ve kolay bulunabilir medyası ile üzerinde bir mikrafon veya line-in girişi olmayışı gerçekten çok kötü olmuş ayrıca üründe radyo desteğide bulunmamakta. Bir çok kullanıcı taşınabilir müzik çalarlarda tercih yaparken radyo ve ses kayıt yeteneklerini ayırt edici özellik olarak belirliyor ve alacağı üründe bu özellikleri arıyor.

Şarj olabilmek ve bilgisayar ile bağlantısını yapabilmek için ürünü, beraberinde gelen masa üstü bağlantı istasyonuna yerleştirmek gerekiyor. Küçük cihazlarda Sony'nin başlangıcını yaptığını söyleyebileceğimiz giriş çıkış ünitelerini masa üstü istasyonuna aktarıp ürünü hafifletme, MZ-DH10P de de bozulmamış durumda.

Cep telefonlarında dijital fotoğraf makinası ve MP3 çalar gibi foksiyonlar kullanıcıya sunulsalarda genelde müzik çalarların kalitesine ulaşılamıyor ve ya cep telefonu sırf bu özellikleri barındırdığından dolayı oldukça büyük oluyor. Müzik çalar ve dijital fotoğraf makinası ihtiyaçlarınızı olabildiğince küçük boyutlarıyla kaliteli bir biçimde çözümleyebileceğiniz MZ-DH10P, yurtdışında 400 ile 499$ arasında fiyatlarla satışa sunulmuş durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim