Anlık Bildirim

Tarihi an: Türkiye'de ilk koronavirüs aşısı bugün yapıldı

Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınıyla mücadelede bugün Türkiye özelinde tarihi bir an yaşandı. Çin'de geliştirilen koronavirüs aşısının Türkiye'deki ilk gönüllü uygulaması bugün yapıldı.

Tarihi an: Türkiye'de ilk koronavirüs aşısı bugün yapıldı Tam Boyutta Gör

Koronavirüse karşı geliştirilen aşı çalışmaları tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de merakla takip ediliyor. Uzun zamandır beklenen ilk adım atıldı ve bugün Türkiye'de koronavirüs aşısının ilk gönüllü uygulaması yapıldı.

DHA'nın haberine göre, Türkiye'de ilk kez uygulanan koronavirüs aşısı Çin'de geliştirildi. Aşının gönüllü uygulaması Brezilya ve Endonezya'da başlatıldı. Uygulamanın Faz 3 aşamasına Türkiye de dahil edildi ve aşının ilk dozu, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde sağlık çalışanlarına yapıldı.

Gelen haberlere göre bugün itibariyle Türkiye'de denenmeye başlanan aşının ilk dozu 1300'e yakın gönüllü sağlık çalışanına yapıldı. Koronavirüs aşısının ikinci dozunun 14 gün sonra yine aynı kişilere yapılacağı ve sonuçların Dünya Sağlık Örgütü ile paylaşılacağı belirtiliyor.

Koronavirüs salgını hala tüm dünyayı kasıp kavurmaya devam ediyor. Ülkemizde yeni vaka ve vefat sayılarında artış gözlenirken başka ülkelerde de durum pek farklı değil. Dünya Sağlık Örgütü’nün Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, kısa süre önce İspanya ve Fransa başta olmak üzere Avrupa'daki yeni vaka sayılarında keskin bir artış gözlendiğini belirtmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10394 kez okundu.
49 kişi, toplam 53 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
koronavirüs aşısı, türkiye koronavirüs aşısı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim