Anlık Bildirim

Tilera'dan 64 çekirdekli yeni işlemci

Tilera'dan 64 çekirdekli yeni işlemci

Geçtiğimiz günlerde Dunington serisi 6 çekirdekli ilk işlemcilerini duyuran Intel, bilimsel araştırmalar için hazırladığı 80 çekirdekli işlemcisinin çalışmalarına da devam ediyor. Sınırın öbür yakasında AMD de Istanbul kod adlı 6 çekirdekli sunucu işlemcilerini önümüzdeki yıl kullanıma sunmayı hedefliyor. Sektörün iki dev ismininin yanı sıra dikkat çekici çalışmalar yapan farklı üreticiler de yok değil.

Tilera firmas 64 çekirdekli yeni işlemcisini duyurarak bir anda dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. TILEPro serisi çok çekirdekli işlemci serisi dahilinde hazırlanan 64 çekirdekli TILEPro64 modelinin yanı sıra firma 36 çekirdekli TILEPro36 modelini de duyurdu. Tilera'nın iddialarına göre yeni işlemciler watt başına düşen performansta segmentlerinin en başarılı çözümlerinden.

90nm üretim teknolojisiyle hazırlanan ve entegre DDR2 bellek kontrolcüsüne sahip olan işlemciler Dynamic Distributed Cache (DDC) teknolojisi sayesinde yüksek izlek kapasitesine de sahip. BGA 1517 formunda olan Tilera'nın çok çekirdekli yeni modellerinden TILEPro36, 500MHz'de 64 çekirdekli 7900-866MHz'de çalışıyor.

Yeni eklenen offset komutlarıyla ilk jenerasyona göre video performansının ciddi şekilde arttırıldığı ifade edilen ve gömülü sistemleri hedef alan Tilera'nın yeni işlemcileri için örneklendirme çalışmasının yılın son çeyreği ile birlikte başlaması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim