Anlık Bildirim

Üretim maliyetleri düşürülen GeForce GTX 260 görüntülendi

Üretim maliyetleri düşürülen GeForce GTX 260 görüntülendi

Hem zorlu rekabet koşulları hem de global ekonomik kriz nedeniyle üreticiler maliyet azaltıcı önlemler üzerinde çalışıyor ve fiyatları aşağı çekebilecek değişiklikleri ürünlerine uygulamaya çalışıyorlar. Geçtiğimiz günlerde Nvidia'nın GeForce GTX 260 için yeni bir baskılı devre hazırladığını, komponentler ve güç tasarımı üzerinde yapılacak değişiklikler ile kart başına maliyetin 15$ aşağı çekilmesinin hedeflendiğini belirtmiştik.

Yapılan çalışmalar doğrultusunda hazırlanan "kısmen" düşük maliyetli yeni baskılı devre üzerine inşa edilen ilk GeForce GTX 260 modeli göründü. Sadece Nvidia tabanlı ekran kartları hazırlayan Inno3D firmasının kartı, ilk haberimizde de belirttiğimiz değişiklikler sonrasında mevcut karta göre oldukça sade ve komponentlerden arınmış bir model havası yansıtıyor. Peki kart temel olarak ne gibi farklılıklara sahip?

P897/D10U-20 kodlu tasarım planının uygulandığı model teknik anlamda herhangi bir farklılığa sahip değil. 448-bit bellek veri yolu desteğine, 896MB GDDR3 bellek kapasitesine, 216x paralel işlem birimine sahip olan kart, 55nm GT200b GPU'sunu kullanıyor. Saat hızı konusunda da herhangi bir değişiklik olmayacağı belirtilen kart, baskılı devre komponent dizilimi ve güç tasarımıyla mevcut modelden ayrılıyor.

Maliyetleri düşürmek adına ilk adımın baskılı devre üzerinde olacağı ve katman sayısının 10'dan 8'e indirileceği ve bunun kullanılmayan alanların veya gereğinden fazla bağlantıların sıkıştırılmasıyla sağlanacağı belirtiliyor. Kartın voltaj düzenleme biriminde de değişikliğe gidilecek ve FBVDDQ devresindeki faz sayısını 2'den 1'e ineceği ayrıca ADP4100 kodlu voltaj düzenleme devresinin I2C arabirimine sahip olmayacak.

Güç tasarımındaki değişikliklere paralel olarak hız aşırtma performansının hanig derecede etkileneceği henüs kestirilemeyen kartın MOSFET paketlerinde de maliyet azaltıcı önlemler alınacağı bildirilirken, BIOS EEPROM kapasitesinin de 128Kb'dan, 64Kb'a indirileceği ve daha ucuz DVI konnektörlerine yer verileceği söyleniyor.

Inno3D'nin 6 fazlı güç tasarımına sahip olan yeni GeForce GTX 260 modelinin önümüzdeki hafta ile birlikte hacimli üretime girmesi beklenirken satışa sunulacağı tarih hakkında henüz net bir fiyat bilgisi bulunmuyor.

Üretim maliyetleri düşürülen GeForce GTX 260 görüntülendi

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10543 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
grafik kartı, Ekran Kartı
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim