Anlık Bildirim

VIA'nın çift çekirdekli Nano işlemcisi 2010'da geliyor

VIA'nın çift çekirdekli Nano işlemcisi 2010'da geliyor

Yeni nesil Nano işlemci ailesini yaz aylarında endüstrinin beğenisine sunan VIA, kullanım yaygınlığı açısından Intel'in Atom platformuna karşı en azından şu an için beklenen hamleyi gerçekleştirebilmiş değil. Bir süre önce platform çözümlerine ağırlık verebilmek adına Intel ve AMD tabanlı işlemcilere yönelik yonga seti operasyonlarını sonlandırdığını açıklayan firmanın yeni yol haritası da gün ışığına çıktı.

VIA'nın Gömülü Teknolojiler 2008 fuarında yayınlanan yeni yol haritasına göre, gelecek yıl geleceği düşünülen çift çekirdekli Nano işlemcisi mevcut tabloya göre 2010 yılının Haziran ayında (tahmini) gelecek gibi görünüyor. Bir süre önce Nano işlemci ailesinin 45nm üretim teknolojisiyle hacimli üretimi için TSMC firmasıyla görüşmelere de başlayan VIA'dan bu konuyla ilgili de henüz net bir açıklama yapılmadı.

45nm üretim teknolojisiyle hazırlanması beklenen çift çekirdekli Nano işlemcileri için örneklendirmenin önümüzdeki yılın Aralık ayında, hacimli üretimin ise 2010 yılının Haziran ayında başlaması öngörülüyor. Peki firma 2009'da ne yapacak. VIA önümüzdeki Haziran ayında 65nm üretim teknolojisiyle hazırlanan ve geliştirilmiş FPU birimiyle donatılan Nano E serisi işlemcilerini kullanıma sunmayı planlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim