Anlık Bildirim

Elon Musk, Tesla'nın insansı robotunu tanıttı ve güvence verdi: İnsandan hızlı ve güçlü olmayacak

Tesla'nın patronu Elon Musk, yapay zeka etkinliğinde Tesla Bot adlı insansı robot projesini duyurdu. İşte ilk prototipi gelecek yıl hazır olacak Tesla Bot ile ilgili tüm detaylar.

Yapay zeka ile çalışan insansı robot Tesla Bot tanıtıldı Tam Boyutta Gör

Elon Musk, kısa süre önce gerçekleştirilen Tesla AI Day etkinliğinde Tesla Bot adlı insansı robot projesini duyurdu. Deneyimli yönetici yapay zeka odaklı konferansta robotla ilgili bazı detaylar paylaştı ve ilk prototipinin 2022'de hazır olacağını söyledi.

Tesla Bot, tıpkı şirketin elektrikli araçlarında olduğu gibi karmaşık yapay zekaya sahip insansı bir robot olarak tanımlanıyor. Tesla Bot insanlar için tehlikeli, tekrarlayan ve sıkıcı işleri üstlenecek. İlk etapta bazı basit komutları yerine getirebilecek.

Yapay zeka ile çalışan insansı robot Tesla Bot tanıtıldı Tam Boyutta Gör

Yetenekleri sınırlandırılacak

Robot vida takmak, çeşitli eşyaları getirmek ve yiyecek satın almak da dahil olmak üzere gündelik basit işleri yapabilecek. Tesla Bot'un ilk versiyonu 172 cm boyunda ve 56 kg ağırlığında olacak. Musk, robotun bir insan kadar hızlı koşamayacağını ve güçlü olmayacağını özellikle vurguladı.

Yapay zeka ile çalışan insansı robot Tesla Bot tanıtıldı Tam Boyutta Gör

Tesla Bot'un gövdesi hafif bileşenlerden yapılacak ve yüzünde ekran olacak. Şirket robotun mekanizmalarının yeteneklerini sınırlayacak. Böylece insanlar fiziksel temas sırasında Tesla Bot'u elleriyle durdurabilecek veya ondan kaçabilecekler. Robotun maksimum hızı 8 km/s, yük taşıma kapasitesi ise 20 kg olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12809 kez okundu.
84 kişi, toplam 88 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
robot, elon musk ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim