Anlık Bildirim

Yeni bellekler, hard diskler, anakartlar ve Futuremark'dan oyunculara özel yeni site

Chaintech'den APOGEE GT DDRII 800+ CL4 Bellekler

Geçtiğimiz yıllarda ülkemiz pazarında da satışı yapılan, daha çok ekran kartı ve anakart çözümleri ile tanınan Chaintech yeni bellekleri APOGEE GT DDRII 800+'ı duyurdu. Yüksek performansı arzulayan kullanıcılar için hazırlanan yeni bellekler teknik özellikleri ile de hayli iddialı. 800MHz'lik saat hızına ve 4-4-4-12 gibi düşük sayılabilecek zamanlamalara sahip olan APOGEE GT DDRII 800+, 512MB ve 1GB'lık modelleri ile pazara giriş yapıyor. Özellikle AMD platformları için önerilen belleklerin üzerinde alüminyumdan imal edilmiş siyah renkli ısı dağıtıcılar bulunmakta. Çift kanal bellek kullanmak isteyenlere yönelik olarak kit halinde de satılacak olan yeni bellekler için firmadan tam uyumluluk garantisi de veriliyor. Gerekli testleri başarıyla geçen Chaintech'in yeni bellekleri firma adına önemli sayılabilecek adımlardan biri. Zira Chaintech'in gelecek planlarının önemli bölümünü oyun ve hız aşırtmaya yönelik ürünlere yapılacak ciddi yatırımlar oluşturuyor. Chaintech'den APOGEE GT DDRII 800+ CL4 'ün fiyatı ve piyasaya çıkış tarihi konusunda şu an için net bir bilgi bulunmuyor.

Futuremark'dan Oyunculara Yeni Servis: YouGamers

3DMark uygulamaları ile sektöre özelliklede donanım piyasasına yön veren Futuremark, oyuncuların gönlünü çalacak yeni hizmetini devreye soktu. Firma duyurusunu yaptığı yeni web sitesi ile oyuncuların ihtiyaç duyacağı servisleri bir arada ve tek noktadan kullanıcılarına sağlamayı hedefliyor. Şu an beta aşamasında olan YouGamers (www.YouGamers.com) sitesi, oyun incelemeleri, oyun dünyasından son haberler ve özel röportajlar gibi başlıkları Futuremark'ın kalitesi ile kullanıcılarına sunmayı hedeflerken, diğer sitelerden ayrılan bazı farklı fonksiyonları ile de son derece iddialı. Beta aşamasında olan ve Web 2.0 teknolojisi ile geliştirilen YouGamers sitesi ziyaretçilerine içeriği özelleştirebilme ve katergorize etme avantajını da sağlayacak. Özel ve deneyimli bir ekip tarafından hazırlanacak site içeriği forum, blog, kişisel oyun listeleri gibi detaylar ile de zenginleştirilecek.

Yeni bellekler, hard diskler, anakartlar ve Futuremark'dan oyunculara özel yeni site

Futuremark'ın oyun dünyasında ciddi etki yaratması beklenen yeni sitesinin diğer sitelerde de olmayan belkide en önemli özelliği Game-o-meter adı verilen ücretsiz servis. Bu servis ile kullanıcıların donanımları site üzerinden analiz edilerek Futuremark'ın 13 milyon kayıt bulunan geniş veri tabanındaki diğer sistemler ile kıyaslama yapılabilecek, ayrıca analiz edilen sistemlerin oyunlardaki verimliliği de kullanıcılara sunulacak. Anlaşılan Futuremark'ın yeni servisi olan YouGamers sitesi arkasındaki ciddi destek ile daha şimdiden yabancı hatta yerli oyun sitelerinin bile korkulu rüyası olmaya aday.

Samsung Hybrid Hard Disklerin Satışına Başlıyor

Geçtiğimiz günler içerisinde Fujitsu'nun 2.5-inçlik 7200rpm SATA-II uyumlu yeni hard disklerini duyurmasının ardından Samsung'da dizüstü bilgisayarlara yönelik olarak dünyanın ilk hybrid hard disklerinin satışına başlıyor. Hard diske hybrid deniyor zira standart depolama birimine ek olarak disk üzerinde entegre flash bellek te bulunuyor. Samsung'un MH80 serisinden çıkan yeni modelleri 80GB, 120GB ve 160GB'lık kapasitelere sahip olacaklar. Modeline göre değişmek ile birlikte hard disklerin üzerinde 128 veya 256MB entegre flash bellek bulunacak. Özellikle Windows Vista ile gelen ReadyBoost teknolojisinin avantajlarını sonuna kadar kullanacak olan yeni hard diskler bu sayede açılış ve bekleme sürelerini geleneksel manyetik medya teknolojisine göre %50'ye varan oranda azaltmaları bekleniyor. Samsung'un yeni hybrid hard disklerinin güç tüketimlerini de standart hard disklere göre %70 ile %90 arası değişen oranlarda azaltması bekleniyor ki bu sayede dizüstü bilgisyarların bataryalarının fazladan 30 dakika daha iş görebileceği ifade ediliyor. Bazı OEM noktalarında satışına başlanan yeni hard disklerin kısa bir süre içersinde diğer satış noktalarında da satışa çıkması bekleniyor.

Asus'dan Yeni Anakart: P5S-MX/WIFI-AP

Dünyanın en büyük anakart üreticilerinden Asus, yeni anakartı P5S-MX/WIFI-AP'yi duyurdu. Anakart özellikle uygun fiyata all-in-one yani "hepsi bir arada" çözüm sahibi olmak isteyenlere yönelik hazırlandı. Kullanılan yonga seti paketine baktığımızda SiS'in duyurusunu daha yeni yaptığı SIS 671FX+SIS 968 çözümü bizi karşılaşıyor. Intel'in LGA775 formundaki Core 2 Duo " Conroe" işlemciler başta olmak üzere firmanın güncel tüm işlemcilerine destek veren anakart 1066MHz'e kadar fsb desteğine sahip. 2 adet DIMM slotu üzerinden 4GB'a kadar DDR2-667MHz bellek desteğine de sahip olan P5S-MX/WIFI-AP'nin önemli özelliklerinden biride sahip olduğu entegre grafik çözümü. Zira anakart üzerinde yine bir SiS çözümü olan ve 256MB'a kadar arttırabilir esnek bellek desteğine sahip Chrome9 HC igp'si yer alıyor. Oyunların dışında kalan hemen hemen tüm uygulamlar için tatminkar performans sunabildiği ifade edilen entegre grafik çözümünü kullanmak istemeyen kullanıcılar için harici ekran kartı takabilmeye yönelik olarak 1 adet PCIe X16 slotu da ihmal edilmemiş. Ek olarak anakart üzerinde 1 adet PCIe X1 ve 2 adette PCI slotu bulunmakta.

Yeni bellekler, hard diskler, anakartlar ve Futuremark'dan oyunculara özel yeni site

Tabii Asus P5S-MX/WIFI-AP'nin önemli özelliklerinden biride sahip olduğu Wi-fi desteği. Firmanın daha çok üst modellerde kullandığı bu özellik ile anakart 54Mbps IEEE802.11B/G kablosuz ağ desteği (Asus WiF-AP / Solo) iile birlikte geliyor. 6 adet USB 2.0 konnektörü ile birlite gigabite ethernet ve 6 kanal ses desteğine de sahip olan anakart mATX formunda hazırlandığı için özellikle HTPC'ler hedef alınarak hazırlandığı ifade ediliyor. Asus'un SiS yonga seti kullanna ekonomik bir model üzerinde gerek grafik gerek ses ve son olarakta kabsosuz ağ desteğini sunması ile birlikte uygun fiyata Asus kalitesi ile komple bir çözüm satın alabilmek mümkün olacak. Asus P5S-MX/WIFI-AP'nin piyasaya çıkış tarii ve fiyata hakkında şu an için net bir bilgi bulunmuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim