Anlık Bildirim

Yeni Kia EV9 konsepti 11 Kasım'da tanıtılacak

Kia, kısa süre önce yaptığı paylaşımda EV9 isimli konseptini tanıtacağı tarihi paylaştı. İsmine bakılırsa EV9, Güney Koreli üreticinin en büyük elektrikli aracı olacak.

Yeni Kia EV9 konsepti 11 Kasım'da tanıtılacak Tam Boyutta Gör

Yeni elektrikli modeli Kia EV6'nın özellikleriyle adından söz ettiren Güney Koreli üretici, ürün gamına ekleyeceği elektrikli SUV modelinin ön gösterimini EV9 konseptiyle yapacak. Kia EV9 konsepti 11 Kasım'da tanıtılacak.

Kia'nın paylaştığı ipucu görselinde konseptin silüeti dışında pek bir şey belli olmuyor. Ancak bu silüetten ve isimden anladığımız kadarıyla markanın ürün gamındaki en büyük SUV olan Telluride ile benzer boyutlara sahip bir modelle karşılaşacakmışız gibi görünüyor. Dolayısıyla üç sıra koltuk düzeni de yeni Kia EV9'un özellikleri arasında olabilir.

Kia'nın yeni elektrikli SUV modeliyle ilgili pek bir bilgi yok. Ancak Hyundai Ioniq 7 ile aynı platformu paylaşacak olmasına kesin gözüyle bakabiliriz. Bu da çift elektrik motoruna sahip dört tekerlekten çekişli versiyon, 313 beygir güç ve 800 volt teknolojiye sahip 100 kWsa batarya gibi özellikler görebileceğimiz anlamına geliyor. Hatta Ioniq 7'de arka akstan yönlendirme gibi lüks donanımlar bulunacağı da belirtilmişti.

Geçtiğimiz yıl Kia, 2027 yılına kadar yedi farklı elektrikli model çıkaracağını duyurmuştu. Bunlardan ilki birkaç ay önce tanıtılan EV6 oldu. Çok yakında haberimize konu olan EV9 konsepti de tanıtılacak. Konuyla ilgili gelişmeleri siz değerli okurlarımıza aktarmaya devam edeceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim