Anlık Bildirim

Elektrikli Genesis GV60'ın teknik özellikleri belli oldu

Daha önce sadece tasarımı gösterilen Genesis GV60 bugün resmi olarak tanıtıldı. Araçta güç ve sürüş sistemi olarak farklı seçenekler mevcut. Ayrıca drift moduna sahip performans versiyonu da var.

Elektrikli Genesis GV60'ın teknik özellikleri belli oldu Tam Boyutta Gör

Yaklaşık 1 ay önce tasarımına ilişkin görseller paylaşılan elektrikli Genesis GV60'ın teknik detayları da ortaya çıkmaya başladı. Otomobilin bazı versiyonlarında drift modu da bulunacak.

Genesis GV60, tıpkı kardeş modelleri Kia EV6 ve Ioniq 5 gibi Hyundai Grubu'nun E-GMP platformu üzerine inşa edilmiş. GV60'ın arkadan itişli, dört tekerlekten çekişli ve performans odaklı olmak üzere çeşitli versiyonları mevcut.

Genesis GV60 özellikleriyle neler sunuyor?

Öncelikle tüm versiyonlarda 77.4 kWsa'lik batarya paketi kullanıldığını belirtelim. Giriş seviyesinde arka aks üzerine konumlandırılmış 225 güç ve 350 Nm tork üreten elektrik motoru mevcut. Dört tekerlekten çekişli versiyonda ise arkadaki 214 beygirlik motora ön akstaki 99 beygirlik ikinci motor eşlik ediyor. Bu sayede model toplamda 313 beygir güç ve 605 Nm tork üretiyor. Yapılan açıklamaya göre arkadan itişli versiyonun menzili 451 kilometre, dört tekerlekten çekişli olanınki de 400 kilometre.

Elektrikli Genesis GV60'ın teknik özellikleri belli oldu Tam Boyutta Gör

Serisinin en tepesinde ise performans versiyonu bulunuyor. Önde ve arkada 214 beygirlik elektrikli motorlar bulunduran bu model toplamda 429 beygir güç ve 605 Nm tork değerlerine sahip. Bu versiyonda performansa önem verildiği için menzil 368 kilometreye kadar düşüyor. Model, standart olarak sunulan Boost Mode ile 0-100 km/s hızlanmasını 4 saniyede tamamlıyor. Bu versiyonda ayrıca drift modu da mevcut.

Genesis GV60'ın teknolojilerine geçecek olursak, yeni elektrikli Aktif Ses Tasarımı (e-ASD) sistemine sahip ilk Genesis olduğunu söyleyebiliriz. Bu sistem, sürüş moduna bağlı olarak hoparlörlerden Fütüristik, G-Engine ve E-Motor gibi farklı sürüş seslerinin çıkmasını sağlıyor. Bunun yanı sıra aktif yol gürültüsü kontrol sistemi de standart olarak sunulan teknolojiler arasında yer alıyor.

Yeni modelde elektrikli sınırlı kaydırmalı diferansiyel ve elektronik kontrollü süspansiyon sistemi mevcut. Bunlardan ikincisi, ön kamera ve navigasyon sisteminden elde ettiği verilere göre hareket ediyor ve kasis gibi şeyleri algıladığında süspansiyon kuvvetini otomatik olarak ayarlıyor. Bunun yanı sıra dört tekerlekten çekiş düzenine sahip versiyonlarda öndeki motoru kolayca devreden çıkaran bir sistem de bulunuyor.

Elektrikli Genesis GV60'ın teknik özellikleri belli oldu Tam Boyutta Gör

Genesis GV60'ın şarj teknolojisine baktığımızda 400/800V çoklu hızlı şarj sistemine yer verildiğini görüyoruz. 350 kW ultra hızlı şarja imkan veren bu sistem, bataryanın yüzde 10'dan yüzde 80 doluma sadece 18 dakikada ulaşmasını sağlıyor. GV60'ta ayrıca 'Vehicle to Load' fonksiyonu da mevcut. Bu da aracın elektrik kesintisi gibi durumlarda elektrik kaynağı olarak kullanılabilmesini sağlıyor.

Otomobilde sürücünün yüzünü tanıyarak kapıları açan veya kilitleyen Face Connect sistemi de bulunuyor. Ayrıca 17 hoparlörlü Bang & Olufsen ses sisteminin bulunduğu ilk Genesis modeli. Güvenlik tarafındaysa ön çarpışmadan kaçınma asistanı, şeritte kalma asistanı, kör nokta çarpışmadan kaçınma asistanı, akıllı hız limiti asistanı, sürücü dikkat uyarısı, güvenli çıkış asistanı, navigasyon temelli akıllı hız sabitleyici ve uzaktan akıllı park gibi pek çok standart özellik bulunuyor.

Genesis GV60'ın hangi pazarlarda satılacağı ve fiyatı henüz açıklanmadı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim