Anlık Bildirim

İçişleri Bakanlığı 1 Temmuz'dan itibaren gerçekleşecek normalleşmeyle ilgili genelge yayınladı

İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı yeni genelgede 1 Temmuz'dan itibaren tekrar faaliyete girecek kuruluşlarda geçerli olacak yeni düzenlemeler ve kurallar açıklandı.

1 Temmuz'dan itibaren yürürlükte olacak kurallar

İçişleri Bakanlığı 1 Temmuz'dan itibaren başlayacak olan kademeli normalleşme hakkında genelge yayınladı. Normalleşmenin üçüncü etabına dair olan genelgede 14 Nisan - 17 Mayıs arasında gerçekleşen kısmi ve tam kapanmanın 17 Mayıs'tan itibaren kademeli olarak rahatlatılmaya başlandığı belirtilirken aynı zamanda 1 Temmuz'dan sonraki kararlar da açıklandı. 

Genelgeye göre Covid-19 kapsamında faaliyetlerine ara veren sinemalar dahil tüm işyerleri 1 Temmuz'dan itibaren faaliyetlerine devam edebilecek. Bununla beraber bu iş yerleri faaliyet alanına göre belirlenmiş açılış ve kapanış saatine göre işleri yapabilecekler. 

Yeme-İçme Mekanları ve Müzik 

Öte yandan daha önceden olan yeme ve içme yerlerindeki müşteri kısıtı tamamen ortadan kaldırılacak. Bunun yanında kahvehane ve kıraathane gibi yerlerdeki oyun yasağı da kalkıyor. Ancak daha önce de paylaşılan saat 24.00'a kadar olan müzik yasağı uygulanacak. Bu müzik yasağı canlı müziği de içeriyor. Konserlerin tekrar başlayacağının da duyurulduğu genelgede açık alanlarda kişi başı 4 metrekare, kapalı alanlarda ise kişi başı 6 metrekare olacak şekilde bir kural uygulanacak. 

Düğün ve Halay

Bir diğer taraftan genelgede 1 Temmuz itibariyle düğünlerde de misafir kısıtlması olmayacağı duyuruldu. Kapalı yerler için Covid-19 önlemleri dikkate alınması şartıyla düğünlerde kişi sınırlaması olmayacak ve yeme-içme servisi yapılabilecek. Ancak Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi uyarınca halay gibi gibi fiziki yakınlık gerektirecek oyunlar yapılmayacak. Öte yandan müzik yasağındaki 24.00 kuralı düğünlerde de geçerli. Aynı zamanda sokak düğünleri üzerindeki yasak kalkıyor. Ama bunun izinleri İl/İlçe Hıfzısıhha Kurulları'ndan çıkacak onayla mümkün olacağı genelgedeki bilgiler arasında. 

Konaklama Tesisleri

Bunların yanında genelgede konaklama tesislerindeki kısıtlmaların da kaldırıldığı duyuruldu. Ancak bu kısıtlamalar maske, mesafe kurallarına uymak kaydıyla kaldırılacak. Yani bir taraftan işletmlelerin ruhsatlarındaki kurallar esas alınacakken diğer yandan uygulamada Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi'nde yer alan kurallara uyulacak. 

Seyahat Kısıtları

Yine Sağlık Yönetimi ve Çalışma Rehberi'ne uygun şekilde toplu taşımadaki seyahat kısıtlamaları tamamen kaldırılacak. Bu serbesti hem şehir içi  hem de şehir dışı seyahatlerde uygulanmaya başlanacak. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim