Anlık Bildirim

150 kg yük taşıyabilen dev İHA: DASAL Kargo 150

Türkiye'nin en büyük kargo İHA'sı DASAL KARGO 150, IDEF 21 fuarında sergilendi. DASAL fuarında firmanın diğer İHA'ları da ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

150 kg yük taşıyan DASAL Kargo 150 İHA özellikleri Tam Boyutta Gör

ASELSAN ve Altınay ortaklığında kurulan havacılık şirketi DASAL Havacılık ve Uzay Teknolojileri, geçen hafta düzenlenen IDEF 2021 fuarında 150 kg yük taşıma kapasitesine sahip KARGO 150 ismindeki İHA modelini sergiledi. Albatros platformu üzerinde geliştirilen KARGO 150, askeri ve sivil alanda kullanılacak.

KARGO 150 özellikleri

KARGO 150, rotorlar arası 4,5m ye varan gövde genişliği, özel tasarlanmış aerodinamik yapısı ve güçlü itki sistemi ile 150kg faydalı yükü, 40km operasyon yarıçapı içerisinde taşıyabiliyor. 100 km/s hıza ulaşıyor ve 45 dakika boyunca uçabiliyor.

150 kg yük taşıyan DASAL Kargo 150 İHA özellikleri Tam Boyutta Gör

KARGO 150, askeri görevlerde kritik destek malzemelerini hedefe noktaya taşıyacak. Silah, mühimmat, teçhizat, elektronik ekipman, yakıt gibi ürünleri dakikalar içerisinde teslim edecek. Ön safa ve uzak noktalara lojistik destek amacıyla kullanılacak. Kara-kara, kara-deniz ve deniz-deniz görevleri yapabilecek.

KARGO 150, sivil hayatta kullanılabilecek. Örneğin kargo firmaları KARGO 150 ile teslimat yapabilecek. İlaç firmaları ve sağlık kuruluşları; kritik ürünleri trafik derdi olmadan dakikalar içerisinde hedef birime ulaştırabilecek.

İHA'nın tanımı geçtiğimiz ilkbahar aylarında yapılmıştı. İlk test uçuşunu bu ayın başında başarıyla tamamladı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim