Anlık Bildirim

2021’in en popüler mobil işletim sistemleri belli oldu

Medya Takip Merkezi (MTM) basında hakkında en çok haber yapılan işletim sistemlerini derledi. MTM'nin araştırmasına göre en çok Android hakkında haber yapıldı.

2021’in en popüler mobil işletim sistemleri belli oldu

Medya Takip Merkezi (MTM), mobil işletim sistemlerinin basındaki yansımasını inceledi. Yerli ve yabancı 10 bini aşkın dijital ve geleneksel basın kuruluşunun içerikleri araştırıldı. Yapılan araştırmaya göre Android hakkındaki haberlerin iOS hakkındaki haberlerden yüzde 142 daha fazla olduğu ortaya çıktı.

Dijital mecralar, yazılı basın ve televizyonda 2021 yılında Android hakkında 120 bin 711 farklı konuda haber yayınlanırken, iOS hakkında 70 bin 836 haber yayınlandı. Haberlerin tamamına yakın bölümü dijital mecralarda yayınlandı. Dünya genelindeki Android kullanıcı sayısı ve Android işletim sistemli cihaz sayısı iOS’ten çok daha fazla olduğu için sonuç şaşırtmadı.

Android ve iOS işletim sistemleri diğer işletim sistemlerine göre açık ara önde yer aldı. Bu ikiliyi sırasıyla Openmoko Linux, Java, HarmonyOS, BlackBerry, Firefox OS ve Windows Phone işletim sistemleri izledi.

2021’in en popüler mobil işletim sistemleri belli oldu

Yerli yazılı basın ve yabancı yazılı basın karşılaştırıldığında Android hakkındaki haber sayısının hemen hemen aynı olduğu görülürken iOS hakkındaki yerli haber sayısının, yabancı haber sayısından fazla olduğu göze çarpıyor. Yabancı yazılı basında iOS hakkında 631 farklı haber bulunurken yerli basında 820 farklı konuda haber yapıldı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim