Anlık Bildirim

Tablet ve PC satışları güçlü, Chromebook satışları düşüşte

Bilgisayar ve tablet satışları önceki yıllara göre güçlü satışlarını devam ettiriyor. Chromebook segmenti ise son dönemlerde tüketici ilgisini önemli bir oranda kaybetmiş durumda. 

PC Tam Boyutta Gör

Pandemi ile birlikte başlayan tablet ve bilgisayar ürünlerine olan yoğun satışlar bu dönemde de kendisini korumasını bildi. Chromebook modelleri ise ilk aylarda yakaladığı trendi koruyamayınca büyük düşüşler yaşadı. 

2022 bilgisayar pazarında son durum

2022 yılı ile birlikte aslında bilgisayar pazarının genelinde bir düşüş yaşanmaya başlamıştı. Bununla birlikte tablet ve bilgisayar satışlarının halen pandemi öncesinden daha güçlü olduğu ifade ediliyor. Chromebook satışları ise çakıldı. 

Araştırmaya göre yılın ilk çeyreğinde 118.5 milyon adet tablet ve bilgisayar ürünü satıldı. Apple bu kategoride 22.3 milyon adet satış ile lider durumda. Lenovo markası 21 milyon satış ile ikinci iken HP ise 15.8 milyon satış ile üçüncü. Burada tablet kategorisi önemli bir fark oluşturuyor. 

Tablet satışlarında ise yine bir düşüş söz konusu. Apple 14.8 milyon iPad satışı ile açık ara lider durumda. Samsung ise 7.8 milyon tablet satışı ile ikinci sırada. Lenovo toplamda 3 milyon tablet satmış. Pazarda toplam 38.6 milyon adet tablet satışı olmuş. 

Tablet Tam Boyutta Gör

Geçen yılın ilk çeyreğinde Lenovo ve HP’nin rekor sayıda Chromebook sattığı görülüyor. Bu yılın ilk çeyreğinde ise aynı oranda dibe vuruyor. HP yaklaşık yüzde 82, Lenovo ise yüzde 63 satışlarda düşüş yaşamış. Pazarın genelinde ise yüzde 60 civarında bir düşüş olmuş ve 4.9 milyon adet Chromebook satılmış.

Gerek Çin’de üretimin sıkıntıya girmesi gerekse de Ukrayna savaşı nedeniyle üretimin aksamaya başlaması nedeniyle yıl içerisinde benzer bir tablonun oluşacağı tahmin ediliyor ancak Chromebook sınıfı bir toparlanma görebilir. 
 

Chromebook Tam Boyutta Gör

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim