Anlık Bildirim

3GHz'de çalışan 45nm Phenom için termal test sonuçları yayınlandı

3GHz'de çalışan 45nm Phenom için termal test sonuçları yayınlandı

3GHz'de çalışan 45nm Phenom için termal test sonuçları yayınlandı

Performans testleri gün ışığına çıkan ve merak edilen pek çok detayı belirginleşen Nehalem tabanlı Core i7 işlemcilerinden sonra gözler AMD'nin 45nm üretim teknolojisiyle hazırladığı Deneb kod adlı Phenom işlemcilerinde. Firma şu ana kadar resmi herhangi bir açıklama yapmış olmasa da ilk örneklerin iş ortaklarına satılmaya başlandığı belirtilen işlemcilerle ilgili yeni detaylar gelmeye devam ediyor.

Daha önceki haberlerimizde de sık sık dile getirdiğimiz üzere Deneb, Intel'in Nehalem hamlesindan daha farklı. Zira AMD için yeni bir mimariye geçiş söz konusu değil yani firma satılmakta olan Phenom işlemcilerinin temelini oluşturan K10 mimarisini 45nm Deneb işlemcilerinde de kullanıyor fakat çeşitli iyileştirmeler ve performans takviyesi yapacak güncellemeler de yapılmadı değil.

Soket AM2+ formunda olacak ilk Deneb modellerinde çekirdekler arası ortak kullanıma açık olan paylaşımlı L3 bellek miktarı 6MB'a çıkartıldı. Yeni üretim teknolojisinin verdiği avantajla yine mevcut modellere göre daha serin çalışması beklenen Deneb kod adlıo 45nm Phenom modelleriyle ilgili olarak termal değerleri içeren yeni test sonuçları yayınlandı. Peki yeni üretim teknolojisi ne kadar etkili?

Hardspell sitesinde yayınlanan testlerde bekleme, yük ve hız aşırtma olmak üzere üç farklı senaryo üzerinde durulduğu görülmekte. Mühendislik örneği olan dört çekirdekli işlemci standart olarak 2300MHz'de görev yapıyor ve bekleme durumunda sıcaklıok 32.4 derece olarak ölçülürken, yine standart saat hızlarında ama yük altında ölçülen sıcaklık değeri ise ekrana 35.9 derece olarak yansımış.

Hız aşırtma denemeleri ise işlemci saat hızı 3GHz'e çıkartılarak yapılmış. Denelemelerde 3GHz'de çalışan Deneb işlemcisinın sıcaklığı bekleme durumunda 36 derece, yük altında ise 42.9 derece olarak ölçülmüş. Performans değerleri bilinmese şimdilik, yeni üretim teknolojisinin olumlu etkileri şimdiden kendini hissettirrmeye başlamış durumda. 45nm Phenom'lar için görünen lansman tarihi 8 Ocak.

3GHz'de çalışan 45nm Phenom için termal test sonuçları yayınlandı

3GHz'de çalışan 45nm Phenom için termal test sonuçları yayınlandı

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14264 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim