Anlık Bildirim

ATAK helikopteri, yerli üretim Cirit’le hedefleri vurdu

TSK'nın Afrine yaptığı Zeytin Dalı Harekatı'nda pek çok yerli savunma mühimmat kullanılıyor. T-129 ATAK helikopter ve Cirit füze, harekatta ilk defa kullanıldı..

ATAK helikopteri, yerli üretim Cirit’le hedefleri vurdu Tam Boyutta Gör

Yerli üretim taarruz helikopteri T-129 ATAK, Zeytin Dalı Harekâtı’nın beşinci gününde görevlendirilmesiyle ilk kez kullanılmaya başlandı. T-129 ATAK, belirlenen terör hedeflerini etkisiz hale getirirken

Zeytin Dalı Harekâtı’nın beşinci gününde terör hedeflerine yönelik gerçekleştirilen harekat sırasında yerli üretim lazer güdümlü Cirit füzeleri de kullanıldı. Cirit, ROKETSAN tarafından üretiliyor.

Uzun menzilli füze: Cirit

2.75” yani 70 mm'lik en uzun menzilli füze olan Cirit, düşük maliyetle hedefini başarıyla vurması nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri için büyük bir öneme sahip. 8 kilometre mesafedeki hedefleri yüksek başarı oranıyla vuran Cirit, farklı savaş başlıklarıyla zırh delici, yangın çıkarıcı ve anti personel olarak kullanılabiliyor. Duyarsız olması nedeniyle dış müdahalelerle patlatılamayan Cirit, bu özelliği ile personele güven veriyor.

T-129 ATAK taarruz helikopteri

TSK envanterinde 25 adet T129 ATAK helikopteri bulunuyor. Sevkiyatın tamamlanmasının ardından envanterde 51 adet ARAK helikopteri olacak. Atak T129, 288 km/saat hıza ulaşabiliyor ve 5 ton ağırlıkla kalkış yapabiliyor. Atak, aynı anda 8 adet güdümlü anti-tank füzesi MIZRAK, 12 adet güdümlü CİRİT, 2 adet STINGER ve 500 adet top mermisi ile görev yapabiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4673 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
cirit füzesi, cirit ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim