Anlık Bildirim

Acer'in gelirleri son 9 yılın en düşük seviyesinde

Akıllı telefon ve özellikle tabletlerin oldukça yaygınlaşması PC sektöründe durgunluğa yol açarken, uzmanlar da bir süredir PC sektörünün doygunluğa ulaştığını ve  kötü bir gidişat içerisinde olduğunu dile getiriyorlardı. Sektörün en büyük 5. üreticisi konumunda olan Acer'in mali raporları da gidişatın pek iyi olmadığının habercisi.
Acer'in gelirleri son 9 yılın en düşük seviyesinde
 
Acer'in son 9 yıla ait gelir tablosu (Para birimi Tayvan doları) 
Geride bıraktığımız çeyreğin her yıl PC satışları açısından oldukça yavan geçtiğini söylemek yanlış olmaz. Özellikle Windows 10'un da kısa süre sonra piyasaya girecek olması ve sonbahar döneminde okulların başlaması sektörü biraz canlandırabilir. Ancak Acer bu döngüye rağmen uzun süredir bu yılki kadar kötü bir performans göstermemişti. Yayınlanan gelir grafiğine baktığımızda şirket gelirlerinin 2006 yılının gerisinde kaldığı görülüyor.
Gelirleri yaklaşık %30 oranında azalan şirket ise bu kötü gidişatı durdurmak için Chromebook, 2si1 arada ve oyuncu bilgisayarı gibi daha özel alanlara yönelecek. Pazar payını da hızlı bir şekilde kaybetmeye devam eden Acer tehlike çanlarının çalmaya başladığını söyleyebiliriz. Özellikle PC sektöründeki genel havanın da Tayvan'lı şirketi olumsuz etkilemiş durumda. İlerleyen dönemlerdeki ne yönde olacağı ise büyük bir merak konusu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2911 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, satış ve
3 etiket daha pc acer 2015
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim