Anlık Bildirim

"Adil Kullanım Kotasına Hayır!" kampanyasıyla ilgili mecliste basın toplantısı düzenlendi

DonanımHaber Forumları'nda başlayan "Adil Kullanım Kotasına Hayır!" kampanyasına destek veren CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, konuyla ilgili bugün TBMM'de bir basın toplantısı düzenledi.
'Adil Kullanım Kotasına Hayır!' kampanyasıyla ilgili mecliste basın toplantısı düzenlendi
 
DonanımHaber Forumları'nda üyelerimiz tarafından başlatılan ve kısa süre içerisinde büyük bir destek gören "Adil Kullanım Kotasına Hayır!" kampanyası, CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş’in paylaştığı "Forumdaki gençlere selam, AKK’ye hayır!" başlıklı fotoğrafla meclisten de destek görmeyi başarmıştı.
Daha önce verdiği sözü tutarak bugün konuyla ilgili TBMM’de basın toplantısı gerçekleştiren Özdiş, gelişmiş ülkelerde ve gelişmekte olan ülkelerde dahi olmayan, internet servis sağlayıcı tarafından ay içerisinde ilgili kullanım miktarını geçtikten sonra yapılan hız düşürme işlemini adaletsiz ve tüketici haklarına aykırı bulduğunu belirtti.
Altyapı eksiklikleri gerekçe gösterilerek belli bir hızda satılan kotanın servis sağlayıcı tarafından düşürülmesinin kabul edilebilir olmadığının altını çizen İbrahim Özdiş, "24 Mbit’e kadar hız" denilerek satışı yapılan internetin bazen 2-3 Mbit'e kadar düşürülmesini 'utanmazlık' şeklinde değerlendirdi.
Diğer taraftan kota aşımı sonrasında 3 Mbit’e çekilen hızın içerisinde bulunduğumuz dijital çağ için komik bir rakam olduğunu sözlerine ekleyen milletvekili, günümüzde herhangi bir internet sayfasının dahi artık megabaytlarca veri harcadığını söyledi. Gürcistan'da kişi başına düşen gelirin 1,050 TL olduğunu ancak 100 Mbit tamamen sınırsız internetin ise 124 TL olduğunu ifade eden İbrahim Özdiş, uyarıların dikkate alındığı takdirde çare için birçok çözümün bulunduğunu belirtti. Toplantının tamamına hemen aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20058 kez okundu.
52 kişi, toplam 59 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
İnternet, modem ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim