Anlık Bildirim

Alibaba'dan 12 saatte 9.3 milyar dolarlık satış

Alışverişin artık çılgınlık haline geldiği günümüzde Kara Cuma, Cyber Monday gibi pek çok etkinlik düzenleniyor. Bunların en büyüğü ise Çin'in Bekarlar Günü.


Sizlere buradan bildirdiğimiz üzere internetin en büyük alışveriş etkinliği olarak gösterilen Çin Bekarlar Günü rekorlarla başladı. 11 Kasım tarihinde sadece bir günlük olarak düzenlenen ve büyük indirimlere sahne olan Bekarlar Günü'nde Alibaba e-ticaret platformu sadece 12 saatte 9.3 milyar dolarlık alışverişe sahne oldu.

Alibabanın AliExpress, Tmall, Taobao gibi bir çok sitesinden elde edilen verilere göre ilk 90 dakikada zaten 5 milyar dolarlık alışveriş rakamı geride bırakılmıştı. Sonraki 10 saatte ise alışveriş hızı biraz yavaşladı. Çin'in en büyük doğrudan satış sitesi JD.com ise gece yarısına kadar toplam satış adedinin 10 milyonu geçtiğini ve geçen yıl ki toplam satış rakamlarını da geride bıraktığını duyurdu. 

Bir yavaşlama trendine giren dünyanın ikinci büyük ekonomisi için bu tür alışveriş çılgınlıkları hayat öpücüğü yerine geçiyor. Örneğin ABD'de e-ticaret etkinliği olan Cyber Monday'de 2.68 milyar dolarlık satış yapılmıştı. Çin e-ticaret alışverişlerinde ABD'yi neredeyse dörde katladı. Çinliler mağazalara gitmek yerine ayaklarına kadar gelen ürünleri için Bekarlar Günü'nü tercih ediyor. Ayrıca ülkemiz de dahil yurtdışından yüz binlerce tüketici bedava kargo fırsatı ve özel indirimleri bu günü bekliyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11081 kez okundu.
21 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
alibaba, alibaba singles day ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim