Anlık Bildirim

Almanya Berlin eyalet seçimlerinde Korsanlar Partisi meclise girmeyi başardı


Dünyanın pek çok ülkesinde yazılımların ve sanat eserlerinin izinsiz çoğaltılarak dağıtılmasını organize eden korsanlara karşı emeğin korunması adında gerek hukuki alanda gerekse kanuni alanda büyük bir mücadele veriliyor.

Zaman zaman başarılar elde edilse de korsan dağıtımların tamamen önüne geçilemiyor. Korsan dağıtımların en büyük temsilcisi konumundaki Pirate Bay topluluğunun faaliyetlerinin mahkeme kararıyla durdurulmasının ardından hayranları en büyük tepkiyi Almanya eyalet seçimlerinde verdi.

Berlin'de dün yapılan eyalet seçimlerinde sürpriz bir biçimde Piratpartiet - Korsanlar Partisi eyalet meclisine 14 milletvekili gönderme başarısı gösterdi. Korsanlar Partisi eyalet çapında yüzde 8.9 oranında oy topladı.

2006 yılında Almanya'da faaliyetlerine başlayan Korsanlar Partisi kişisel bilgilerin güvenliğinin artırılması ve P2P dosya paylaşımının özgürce yapılabilmesi konusunda hazırladığı parti tüzüğüyle gündeme gelmişti. Son yıllarda korsan paylaşımına karşı hukuk zaferleri kazanılması partinin de yıldızını parlattı.

Oyların büyük çoğunluğunu Berlin'li gençlerden alan Korsan Partisi adaylarından Andreas Baum, herşeye yeni başladıklarını ve bundan sonra durmaksızın çalışacaklarını belirtti. Parti tüzüğüne ayrıca insan hakları ve eğitim konuları da alındı.

Korsan paylaşımının en agresif savunucularından birisi kabul edilen Korsanlar Partisi'nin sonraki seçimlerde nasıl başarı göstereceği ve eğer Alman parlamentosuna kadar yükselirse korsan paylaşımların özgürlüğü konusunda kanun teklifleri verip vermeyeceği merak konusu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4871 kez okundu.
11 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Güvenlik
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim