Anlık Bildirim

Analiz : 15 günde 750 000 spam mail buzdolabı ve televizyonlardan gönderildi

Analiz : 15 günde 750 000 spam mail buzdolabı ve televizyonlardan gönderildi

Spam posta email platformlarının hayata geçtiği ilk günden bu yana en büyük sorun olmaya devam ediyor. Spam postalar genelde bu işi kendisine meslek edinmiş kişilerden ve bilgisayarı veya mobil cihazı kötü yazılımlarla ele geçirilmiş kullanıcılardan gönderiliyor.

Ancak ABD'de yapılan yeni bir analiz ilginç veriler ortaya koydu. Analize göre 23 Aralık 2013-6 Ocak 2014 tarihleri arasında router, akıllı televizyon, akıllı buzdolabı gibi internete bağlı cihazlardan 750 bin adet spam posta gönderildi. 

Spam postalar son kullanıcı veya ticari şirketleri hedefliyordu ve günde 50-100 bin arasında gönderiliyordu. Elbette cihaz sahiplerinin bilinçli olarak bir müdahalesi söz konusu değil. Uzaktan ele geçirilen bu cihazlar birer bot-net ağına dönüştürüldü ve spam posta için kullanıldı. Ancak her bir cihazın en fazla 10 posta gönderecek şekilde ayarlandığı belirtiliyor.

Cihazların ele geçirilmesinde ise en büyük sebepler yanlış yapılandırma, kolay bulunan şifreler olarak gösteriliyor. Yani kullanıcıların bunda dolaylı da olsa payı büyük.

Evimizdeki akıllı cihazlar hali hazırda güvenlik yazılımları ile korunmuyor. Bu da kötü niyetli kişilerin erişimine açık hale gelmesine neden oluyor.

Uzmanlar spam posta dağıtım ağına akıllı ev cihazlarının katılmasını çok büyük bir risk olarak görüyor. Zira bilgisayarları hedefleyen bot-net ağlarını çökertmek hali hazırda zor bir işlemken, işin içine akıllı cihazlar girdiğinde durumun daha kompleks bir hal aldığı belirtiliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10996 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Güvenlik
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim