Anlık Bildirim

Analiz : Apple yılın son çeyreğinde 71 milyon iPhone satışı yapabilir

Analiz : Apple yılın son çeyreğinde 71 milyon iPhone satışı yapabilir

Apple'ın iPhone 6 serisi ile rekor satış rakamlarına imza atması, bu yıl itibariyle analiz raporlarının da revize edilmesine neden oldu. Firmanın yılı rekor bir iPhone satışı ile tamamlaması ile bekleniyor. 

Apple hakkında doğru analizleri ile bilinen Ming-Chi Kuo, iPhone sevkiyatlarının yılın son çeyreği itibariyle yüzde 82 artış göstereceğini ve 71.5 milyon rakamına ulaşacağını öngörüyor. Apple'ın çeyrek bazda Samsung'u yakalayabileceği konuşulurken sevkiyatta aslan payı iPhone 6 modelinin olacak. 

41.65 milyon adet satması beklenen iPhone 6, 15.1 milyon adet satması beklenen iPhone 6 Plus modelini neredeyse üçe katlayacak. Ayrıca iPhone 5S modeli 8.8 milyon, iPhone 5C modeli de 4.3 milyon ile ilgi görmeye devam edecek. Bu çeyrekte üretim sıkıntıları nedeniyle iPhone 6 Plus satışlarının düşük kalacağına dikkat çekiliyor. 

Ancak gelecek yılın ilk üç ayında dönemsel durgunluğun da etkisiyle iPhone satışlarının 49 milyona gerilemesi bekleniyor. iPhone 6 modelinin 21.6 milyon, iPhone 6 Plus modelinin ise 10 milyon satış rakamı ile aralarındaki farkın biraz daha dengeleneceği belirtiliyor. iPhone 5X modelleri ise bu kez 7'şer milyon satış rakamına imza atacak. 

Yeni nesil iPhone modelleri için ise Kuo ekran boyutlarının aynen devam ettirileceği ve donanım tarafında iyileştirmeler yapılacağı düşüncesinde. Yeni lansman ile birlikte iPhone 6 serisinin fiyatlarında da düşüş olacağı ifade ediliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
832 kez okundu.
29 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 6, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim