Anlık Bildirim

Analiz : Bu yıl 1 milyara yakın Android akıllı telefonu satılabilir

Analiz : Bu yıl 1 milyara yakın Android akıllı telefonu satılabilir

Akıllı telefonların artık 100$ seviyesine kadar inmesi ve tüketicilerin artan ilgisi, satış rakamlarına da aynen yansıyor. Analizler bu yıl yeni bir rekorun yolda olduğunu belirtiyor.

Geçen yıla kadar kümülatif olarak Android ekosistemi bir milyar rakamını geçmeyi başarmıştı. IDC tarafından yapılan analize göre sadece bu yıl Android akıllı telefonlarının 950 milyon seviyesinde bir satışa imza atacağı tahmin ediliyor. Bu rakam genel satış rakamının yüzde 79'una denk gelecek.

Bu yıl satış rakamını biraz daha artıran Apple yaklaşık 180 milyon adet iPhone satışı yapacak. Ancak pazarın büyümesi nedeniyle payı yüzde 14.9'da kalacak. Windows Phone ekosisteminin 47 milyon akıllı telefon satışı ile yüzde 3.9 pazar payı elde edeceği, BlackBerry'nin ise 11.9 milyon satış ile yüzde 1 pazar payına gerileyeceği tahmin ediliyor.

Akıllı telefon pazarının bu yıl ki satış rakamının 1.2 milyar sınırında olacağı öngörülüyor. Ancak bu yıl büyümede bir yavaşlama sözkonusu. 

Ortalama akıllı telefon fiyatında ise bu yıl iPhone 649$ çizgisini devam ettirecek. Android akıllı telefonlar 247$ seviyesinde iken, Windows Phone ise 265$ seviyesinde. Bu da fiyat konusunda Microsoft'un agresif bir politika izleyeceğine işaret ediyor.

2018 yılında ise maliyetlerdeki azalma sayesinde Android akıllı telefonlarının 202$ ortalama seviyesine, Windows Phone akıllı telefonlarının 195$ seviyesine, iPhone'un ise 610$ seviyesine ineceği ifade ediliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12264 kez okundu.
23 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Android, smartphone
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim