Anlık Bildirim

Android 4.0, x86 platformuna port edildi

Resmi tanıtımı Ekim ayında yapılan ve Samsung'un Galaxy Nexus modeliyle geçtiğimiz ay satışa sunulan Ice Cream Sandwich kod adlı Android 4.0 işletim sistemi, x86 sistemlere port edildi yani yeni işletim sistemi artık AMD ve Intel tabanlı cihazlarda da çalışabiliyor. Android-x86 Projesi tarafından gerçekleştirilen çalışma kapsamında x86 sistemler üzerinde işletim sisteminin WiFi, çoklu dokunmatik ve AMD çipsetler için donanımsal OpenGL desteğine sahip olduğu belirtildi.
Intel platformunda ise şu an için ses, kamera, Ethernet ve donanımsal hızlandırma desteğinin çalışmadığı rapor edildi. Android-x86 Projesi'nden Chih-Wei Huang açıklamasında, AMD'den hem cihaz hem de mühendislik yardımı anlamında önemli destek gördüklerini ifade ederken, Intel'in ise işbirliği içerisinde olmadığını dile getirdi. Bilindiği üzere Intel kısa bir süre önce Android işletim sisteminin x86 versiyonları için Google ile ortak çalıştıklarını ifade etmiş ve ilk cihazlarını 2012 ile birlikte pazara sunacağını belirtmişti. Yapılan açıklamalara bakılırsa Intel, x86 uyumlu Android çalışmalarında kendi kaynaklarıyla yol almayı tercih etmiş gibi görünüyor. 
AMD Brazos platformunu kullanan tabletler (örneğin Acer Iconia Tab W500) için özel bir kurulum paketi hazırlayan ekibin, tam fonksiyonlu işletim sistemi için geliştirme çalışmaları sürüyor. 2012 içerisinde Bobcat 2.0 platformunu sunarak tabletlerde daha rekabetçi olmayı hedefleyen AMD, Android işletim sistemi için bağımsız girişimlere destek vererek, topluluk desteğini arkasına alma stratejisini benimsediği de söylenebilir. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
28823 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
İşletim Sistemleri, port ve
2 etiket daha platform Android
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim