Anlık Bildirim

Apple 12inçlik MacBook’u yeni donanım ve renk seçeneği ile güncelledi

Apple'ın 12inçlik MacBook’u roze altın renk seçeneği ve yeni işlemci ile güncellendi. Altıncı nesil Core M işlemci ailesi ile gelen cihazda 8GB RAM de standart hale geldi.

Apple 12inçlik MacBook’u yeni donanım ve renk seçeneği ile güncelledi

Apple, MacBook’u en yeni Intel işlemciler, iyileştirilmiş grafik performansı, daha hızlı flash depolama ve bir saat daha uzun pil ömrü ile yeniledi. En ince ve en hafif Mac modeli olan MacBook, yenilenen özellikleriyle şimdi her zamankinden daha iyi. Tamamı alüminyum unibody gövdeye sahip olan MacBook, şimdi dört renk seçeneğiyle geliyor: Altın, gümüş, uzay grisi ve bir Mac modelinde ilk kez sunulan muhteşem roze altın. Göz alıcı 12 inç Retina ekran, son derece duyarlı tam boy klavye, Force Touch trackpad, çok yönlü USB-C bağlantı noktası ve tüm gün dayanan pil ömrü gibi özellikleri yalnızca 0,9 kg hafifliğinde ve 13,1 mm inceliğinde bir tasarıma sığdıran MacBook, geleceğin dizüstü bilgisayarı. 

Bugüne Kadarki En İnce ve En Hafif Mac

“MacBook, şimdiye kadar ürettiğimiz en ince ve en hafif Mac modeli ve dizüstü bilgisayarların geleceğine dair vizyonumuzu yansıtıyor” diyen Apple’ın Global Pazarlamadan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Philip Schiller, sözlerine şöyle devam etti: “Müşteriler en yeni işlemciler, daha hızlı grafikler, daha hızlı flash depolama, daha uzun pil ömrü ve harika roze altın renk seçeneği ile güncellediğimiz MacBook’u çok sevecekler.”

Güncellenen MacBook, Turbo Boost ile hızı 3.1 GHz’e ulaşan, 1.3 GHz’e kadar altıncı nesil çift çekirdekli Intel Core M işlemcilere ve daha hızlı 1866 MHz belleğe sahip. Yeni Intel HD Graphics 515, yüzde 25’e kadar daha hızlı grafik performansı sunuyor ve daha hızlı PCIe tabanlı flash depolama sayesinde, uygulamaları başlatmaktan dosya açmaya kadar tüm günlük işler daha hızlı hale geliyor. Şimdi 10 saate kadar kablosuz internette gezinme ve 11 saate kadar iTunes’da film oynatma imkanı sayesinde MacBook, tüm gün boyunca, hareket halindeyken bile kullanabileceğiniz ideal bir dizüstü bilgisayar.

MacBook’taki son derece küçük fakat çok yönlü USB-C bağlantı noktası, geleneksel USB bağlantı noktalarının üçte biri boyutunda olmasına rağmen, şarj, veri aktarımı ve video çıkışının tek bir konnektörle yapılabilmesini sağlıyor. USB-C’nin MacBook’la tanıtılmasının ardından, Apple ve üçüncü tarafların USB-C aksesuarlarından oluşan ve kullanıcılara ekstra özellikler ve esneklik imkanı sunan ekosistem giderek büyüdü.

Fansız Kasa Tasarımına Devam

Hiçbir hareketli parça veya boşluk içermeyen MacBook, tamamen fansız tasarımıyla sessiz ve verimli bir performans sunuyor. Kablosuz dünyası için tasarlanan MacBook, hızlı wireless bağlantı sağlayan yerleşik 802.11ac Wi-Fi ve Bluetooth 4.0 gibi en yeni wireless teknolojilerini içeriyor. AirPlay kullanarak MacBook’unuzdan Apple TV’nizde içerik yayınlamak, AirDrop aracılığıyla hızla dosya alıp göndermek veya kablosuz kulaklık kullanmak gibi işler için mükemmel bir seçenek. Apple ayrıca, 8 GB belleği 13 inç MacBook Air’in tüm yapılandırmalarında standart haline getirdi.

Tüm yeni Mac modelleri, Mac deneyimini rafine eden ve sistem performansını iyileştiren en yeni OS X sürümü OS X El Capitan  ile geliyor. OS X Yosemite’nin devrim niteliğindeki özelliklerini ve göz alıcı tasarımını temel alan El Capitan, pencere yönetiminde yapılan güncellemeler, yerleşik uygulamalar, Spotlight araması ve performans iyileştirmeleri ile, uygulama veya PDF açma, uygulamalar arasında geçiş yapma ve mail’lere erişme gibi günlük işlemleri çok daha hızlı ve duyarlı hale getiriyor.

iMovie, GarageBand ve iWork uygulama paketi, her yeni Mac ile ücretsiz olarak sunuluyor. iMovie ile kolaylıkla harika filmler oluşturabilir, GarageBand ile müzik besteleyebilir veya piyano ya da gitar çalmayı öğrenebilirsiniz. Pages, Numbers ve Keynote’tan oluşan iWork paketiyle göz alıcı belgeler, çalışma sayfaları ve sunumlar oluşturabilir, bunları düzenleyebilir ve paylaşabilirsiniz. iCloud için Pages, Numbers ve Keynote ise, bu programları kullanarak iPhone veya iPad’de oluşturduğunuz bir belgeyi Mac’inizde düzenleyebilmenizi ve PC kullanan arkadaşlarınızla bile iş birliği yapabilmenizi sağlar.

Fiyat ve Bulunabilirlik

MacBook bugünden itibaren  adresinden satın alınabilecek ve yarından itibaren Apple Store’larda ve belirli Apple Yetkili Satıcıları’nda satışa sunulacak. 

  • 8 GB bellek ve 256 GB flash depolama alanına sahip, Turbo Boost ile hızı 2.2 GHz’e ulaşan, 1.1 GHz çift çekirdekli Intel Core M3 işlemciye sahip MacBook modeli KDV dahil 5.199 TL
  • 8 GB bellek ve 512 GB flash depolama alanına sahip, Turbo Boost ile hızı 2.7 GHz’e ulaşan, 1.2 GHz çift çekirdekli Intel Core m5 işlemciye sahip MacBook modeli ise KDV dahil 6.299 TL’ye satılacak.

Siparişe göre yapılandırma seçenekleri arasında Turbo Boost ile hızı 3.1 GHz’e ulaşan 1.3 GHz çift çekirdekli Intel Core M7 işlemci de yer alıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Yoruma Kapalı: Bu içeriğe yorum eklenemiyor.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim