Anlık Bildirim

Apple Pay ödeme sistemi zincir mağazalar tarafından engelleniyor

Apple Pay ödeme sistemi zincir mağazalar tarafından engelleniyor

iPhone 6 serisinin tanıtımında ilk kez görücüye çıkan ve iPad tanıtımında da resmi olarak kullanıma sunulan Apple Pay temassız mobil ödeme platformu, geniş bir kullanım alanı oluşturmayı hedefliyordu. Ancak piyasanın buna kolay kolay geçit vermeyeceği anlaşılıyor. 

Henüz ABD'de faaliyette olan Apple Pay, üç büyük kredi kartı firması ve pek çok perakende mağazası ile ilk işlemlere başladı. Apple, mobil ödeme sisteminden yüzde 0.15 pay alıyor. Ancak ödeme sayısı milyarlara ulaştığında Apple'ın geliri de hatırı sayılır bir miktara ulaşacak. 

Pastadan pay almak isteyen bazı perakende devleri kendi mobil ödeme sistemini oluşturma kararı almış durumda. CurrentC adındaki bu sistem cihazınıza okuttuğunuz QR kodu ile ilişkili hesaptan para aktarımı yapılması esasına dayanıyor. Sistemin 2015 başlarında faaliyete geçmesi bekleniyor. 

CurrentC için CVS ve Rite Aid perakende zincirleri yoğun bir çalışma içerisinde ve bazı büyük bankalar ve kredi kartı kuruluşlarını da yanlarına aldıkları söyleniyor. Bu bakımdan oluşacak ağın oldukça büyük olacağı tahmin ediliyor. 

Şu anda bu iki perakende zinciri mağazalarındaki POS cihazlarında NFC özelliğini kapatmış durumda ve Apple Pay ödemesi almıyor. Ancak NFC kullanan Google Wallet gibi diğer çözümler de bundan olumsuz etkileniyor. 

Aslında Google Wallet da uzun süredir benzer bir şekilde temassız ödeme imkanı sunuyordu. Ancak Apple Pay kadar geniş çaplı ve iddialı bir hamle yapmadığı için uyumlu POS cihazlarının olduğu mağazalarda sıkıntısız alışveriş yapılabiliyordu. 

Apple Pay kısa süre içerisinde diğer dünya ülkelerinde de anlaşmalı kredi kartlarının temassız ödeme imkanından faydalanmasını sağlayacak. Ancak görünen o ki mobil ödeme alanındaki potansiyel gelirin farkına varılmış durumda ve diğer ülkelerde de benzer tepkiler oluşacağa benziyor.  


Kaynak:http://www.phonedog.com/2014/10/25/apple-pay-being-blocked-by-several-retailers-that-are-disabling-their-nfc-terminals/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim