Anlık Bildirim

Apple, iPhone'un 5.yılında bizleri şaşırtabilir...

Geçtiğimiz sene iPhone 4 ile önceki nesillere göre birçok yeni özellik ile kullanıcıların karşısına çıkan Apple, bu yıl iPhone'da önemli değişikliklerin altına imzasını atabilir.

İlk iddiaya göre Apple, özellikle birçok Android'li üst sınıf akıllı telefonun 4 inç'ten daha büyük ekrana sahip olmasından ötürü, 5.Nesil iPhone'da mevcut 3.5 inçlik ekranı büyüterek 4 inçlik ekrana yer verecek. İddianın sahibi olan uzakdoğunun önemli yayın organlarından Digitimes, bileşen üreticilerine dayandırdığı haberinde, Apple'ın 4 inçlik ekrana sahip yeni nesil iPhone'un testlerine başladığını belirtiyor. Ancak, iPhone V'nin 4 inçlik ekrana sahip olması, ppi ölçütü açısından iPhone 4'ün daha geride kalması (288 ppi) nlamına gelirken, Apple'ın çözünürlüğü bir üst basamağa yani 1440x960 çözünürlüğüne çıkarması halinde ise iPhone V'de sunduğu ekranın PPI'i 433'e kadar yükseliyor. Fakat Digitimes'ın Apple iddialarında çok da tutarlı olmadığını belirtelim.

İkinci iddia ise Tayvan'dan; Apple.pro isimli siteye ait. İddiaya göre Apple, biri fiziksel QWERTY klavyeye sahip üç adet iPhone 5 protopiyle 5.nesil çalışmalarına devam ediyor. Evet yanlış okumadınız; fiziksel, yandan kaydırmalı QWERTY klavye. Steve Jobs'un 2007'deki 1.nesil iPhone'un tanıtımında fiziksel klavye ile ilgili yaptığı açıklamaları hatırlayınca, bu iddianın doğru olamayacağını düşünsek bile, konuşanın Steve Jobs olduğunda herşeyin sonunda mümkün olabileceğini söylememiz yanlış olmayacaktır. Diğer taraftan, Apple.pro sitesi, diğer iki prototipin iPhone 4 ile büyük benzerlik gösterdiğini, üstünlüklerinin ise 8 Megapiksellik kamera ve daha güçlü batarya, donanım olduğunu söylüyor. Digitimes'ın aksine Apple.pro'nun iddialarda daha tutarlı olduğunu belirtelim. Örneğin, geçtiğimiz Eylül ayında tanıtılan dokunmatik ekranlı iPod Nano'nun dokunmatik panelinin fotoğraflarını yayınlaması, sitenin karnesini başarılı hale getiren iddialardan..

Apple, iPhone'un 5.yılında bizleri şaşırtabilir...

Son iddia ise, yeniden daha küçük iPhone ile ilgili. Bu sene ilk olarak Bloomberg'in ortaya attığı kontratsız satış fiyatı 200 dolar olan iPhone J (belki de Nano...) iddiasına, Wall Street Journal'dan da destek gelmiş durumda. Tıpkı Bloomberg gibi Wall Street'de iPhone J'nin prototiplerini gören kişiye dayandırdığı haberinde, N97 kodlu telefonun, mevcut iPhone'lardan yarı yarıya ucuz olacağını belirtirken; küçük iPhone'un abisine göre çok daha hafif olduğunu, ayrıca, sesli navigasyon ile edge-to-edge diye tabir ettiği ve muhtemelen kullanıcı arayüzüyle ilgili olan dilimizdeki karşılığıyla uç uca ekrana sahip olacak.

Apple, iPhone'un 5.yılında bizleri şaşırtabilir...

Mac dünyasının önemli sitelerinden olan Cult of Mac sitesi ise Apple'ın uygun fiyatlı ve daha küçük iPhone'uyla ilgili olarak çok farklı bir iddia ile karşımıza çıkıyor. Cult Of Mac'in kaynağı, Apple'ın iPhone J'nin fiyatlarını olabildiğince aşağı çekebilmek için telefonda dahili depolama alanı sunmayacağını söylüyor. İlginç, şaşırtıcı ancak bir o kadar da mantıklı. Çünkü mevcut iPhone'un maliyetinin dörtte birinin depolama biriminden kaynaklandığı iSuppli'nin yaptığı çalışmadan biliniyor. Dahili depolama alanı olmayan bir telefonda ne yapılabilir ki sorusuna ise Cult of Mac'in kaynağı; bulut ile cevap veriyor. İddiasına göre, Apple, iPhone J'de içeriklerin buluttan alınıp ara belleğe yazılmasını sağlayacak kadar depolama birimine yer verecek. Bu da demek oluyor ki; iPhone J'de sürekli bir internet bağlantısına ihtiyaç duyulacak. Ayrıca, Wall Street Journal'ın son haberinde Apple'ın Mobile Me'i yenileme üzerinde çalıştığını belirterek ücretsiz bir hizmet olarak kullanıcıların kullanımına sunulacağını iddia etmesi, iPhone J'nin tamamen bulut üzerinden çalışacak bir telefon yönündeki iddiayı güçlendiriyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11969 kez okundu.
30 kişi, toplam 38 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim