Anlık Bildirim

Apple sağlık sektöründe önemli bir satın almaya imza atabilir

iPhone ve Apple Watch ile kullanıcılara ait bazı temel sağlık verilerini düzenleyen Apple, şimdi ise yeni nesil sağlık hizmetleri sunan Crossover Health'i satın almayı düşünüyor.

 

Ürünlerinde sağlık uygulamalarına yer vererek kullanıcıların temel sağlık verilerine erişimini kolaylaştıran Apple, yakın zamanda sağlık sektöründe önemli bir satın alma gerçekleştirebilir. Uzun bir süredir sağlık sektöründeki araçlarını uygulamadan ziyade doğrudan klinikler aracılığı ile geliştirileceği iddia edilen Apple; Microsoft, Facebook, LinkedIn ve Square gibi şirketlere iş yerinde ya da iş yeri yakınında sağlık hizmeti sunan Crossover Health'i satın almak için görüşmelere başlamış durumda. CNBC'nin raporuna göre Apple, Crossover Health ile yaklaşık iki yıldır sağlık alanında çalışmalar yapıyor ve şirket şimdi dünya çapındaki 300'den fazla mağazasında sağlık hizmeti de sunmayı planlıyor.


Sağlık Uygulamalarında Yenilikçi Yaklaşım 

Şirketlerin sigortalı çalışanlarına özel klinikler açan Crossover Health, web sitesindeki bilgilere göre, biri Silikon Vadisi'nde diğeri ise New York'ta olmak üzere iki büyük kliniğe sahip. Sağlık hizmetlerinin uygulanmasını köklü olarak değiştirmek amacıyla yola çıktığını ifade eden şirket, üyelik temelli bir yaklaşıma sahip. Mobil uygulama aracılığı ile anında doktor ile iletişime geçebilme ve aynı güne randevu alabilme gibi hizmetler sunan Crossover Health; kliniklerinde; acil bakım ve fizik tedavi gibi sağlık hizmetleri de sunuyor.


Apple ve Crossover Health tarafından henüz iddialarla ilgili bir açıklama gelmiş değil ancak CNBC'nin konuya yakın kaynaklarına göre yakın zamanda satın alma kararı duyurulabilir. Tabi bu satın almanın gerçekleşmesi halinde Apple, Crossover Health'e ait klinikleri doğrudan üyelik temelli gerçek bir klinik olarak işletecek mi yoksa Crossover Health'i sağlık alanına yönelik ürün ve uygulamalar geliştirmek için mi kullanacak merak konusu ancak Apple'ın sağlık sektörüyle ciddi bir şekilde ilgilendiği uzun süredir bilinen bir gerçek.


Sağlık Sektörüyle İlgileniyor 

Tıbbi araştırmalar için özel olarak geliştirilmiş bir platform olan ResearchKit'i piyasaya sürerek sağlık hizmetlerine ilgisini gösteren Apple sağlık ekibinin, geçtiğimiz aylarda, cildi delmeden kan şekerini izlemeye yönelik tıbbi bir araç geliştirdiğine yönelik raporlar ortaya çıkmıştı. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Fortune'a konuşan Apple CEO'su Tim Cook, sağlık sektörüne ilgi duyduklarını dile getirmiş ve ''Tıbbi sağlık hizmetleri, hangi ülkeyle ilgilendiğinize bağlı olarak ekonominin en büyük bileşeni ya da ikinci büyük bileşeni olarak karşımıza çıkıyor.'' ifadelerine yer vermişti. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim