Anlık Bildirim

Apple son iOS güvenlik güncellemesi ile 100'den fazla açığı kapattı

Apple mobil işletim sistemi iOS'un 100'den fazla açığını kapatan bir güvenlik güncellemesi yayınladı. Apple Pay, Uygulama Mağazası, WebKit, Kernel ve Safari de dahil olmak üzere birçok açık düzeltildi
Apple iOS 9 için, mobil işletim sistemindeki yüzden fazla güvenlik açığını kapatan bir güvenlik güncelleştirmesi yayımladı. Güvenlik güncelleştirmesi yalnızca WebKit üzerinde yer alan 30'dan fazla hata da dahil olmak üzere geniş bir dizi iOS güvenlik açığını düzeltiyor.

WebKit Safari, App Store ve diğer iOS, OS X ve Linux uygulamalar tarafından kullanılan bir Web tarayıcısı motoru olarak tanımlanabilir. Apple bu güncellemeyle, kötü amaçlarla oluşturulmuş bir web sitesinin ziyaret edilmesi sırasında rastgele kod yürütülmesine neden olabilen bir dizi WebKit'te bellek bozulması sorununu ortadan kaldırmış.

Buna ek olarak yerel bir kullanıcının sistemde hizmet reddine neden olabilecek bir Kernel (Çekirdek) açığı giderilmiş durumda. Apple HFS sürücüsü bağlama işleminde bir sorun olduğunu ve bu sorunun doğrulama denetimleri artırılarak giderildiğini belirtiyor. Şirket ayrıca saldırganların işlem günlüğü işlevleri ile son işlem bilgilerini elde etmesine izin verebiliecek bir Apple Pay güvenlik açığını da düzeltmiş durumda.

Geçtiğimiz günlerde son iOS 9 güncellemesi ile birlikte Apple teknik servisi dışında onarımı yapılan iPhone'ların kullanılamaz hale geldiği bildirilmişti. "Error 53" (Hata 53) sorununa neden olan, Touch ID parmak izi tanıma sensörünün yetkilli olmayan bir serviste onarılması durumunda telefonu işe yaramaz hale getirebiliyordu. Şirket, "Error 53"ün aslında Touch ID sensörünün güvenliğini korumak için tasarlandığını açıklayarak bu konuya da son noktayı koymuş oldu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4116 kez okundu.
19 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS, apple ipad ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim