Anlık Bildirim

Apple: Ne yapıyorsak kullanıcılarımız için

Touch ID sensörü barındıran bir iPhone cihazınız varsa, garanti kapsamı dışında kalsa bile arıza durumunda yetkili teknik servise götürmeniz gerekiyor. Yoksa cihaz çöpe gidebilir.
Apple'ın bir süre önce yeni bir iOS 9 güncellemesi ile birlikte, yan sanayi olarak tamir edilmiş iPhone cihazlarını tamamen kullanılamaz hale getirmeye başladığı gündeme gelmişti. Hata 53 olarak bilinen bu yeni konu ile ilgili Apple'dan beklenen açıklama geldi. Evet bu bir yazılım hatası değil, tamamen firma stratejisi.

Aslında cihazı kullanım dışı bırakma kararı tamamen Touch ID sensöründen kaynaklanıyor. Kullanıcının çok özel verilerini barındıran Touch ID sensöründe bir problem yaşandığında, bunun yetkili teknik servisler tarafından tamir edilmesi gerekiyor. Ardından sistem, yenilenmiş Touch ID sensörünü doğrulama girişiminde bulunuyor ve orijinal parçalar olduğunu anlarsa yoluna devam ediyor. 


Eğer kullanıcı, yan sanayi parçalar ile Touch ID tamiratı yaptırmışsa o zaman sıkıntı başlıyor. Sistem, Touch ID içerisinde yer alan onaysız parçaların kişisel verilere erişebileceğini düşünüyor ve cihazı kullanım dışı bırakıyor. Ayrıca Touch ID sensörünü doğrudan etkileyecek ekran gibi diğer bileşenlerin de orijinal olarak tamir edilmesi gerekiyor zira sistem, bu bileşenleri de kontrol ediyor. Firma, Hata 53 kodu alanların Apple desteğine başvurmasını tavsiye ediyor. 

Açıklamalara bakıldığında, Hata 53 kodu iPhone 5S, iPhone 6 ve iPhone 6S serilerinde geçerli. Bundan önceki standart Home butonu barındıran iPhone modelleri, hata kodunun dışında bırakılmış. Kısaca, Apple yeni stratejisinden geri adım atacak gibi görünmüyor. Bu bakımdan cihazı garanti dışı kalıp da yan sanayi tamirat yaptırmak isteyenlerin iki kere düşünmesi gerekiyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13372 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
apple error 53, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim