Anlık Bildirim

Son kullanıcıya hizmet sunan firmaların yapay zeka teknolojilerinden yardım alması kaçınılmaz hale geldi. Milyonlarca kullanıcının davranışlarını takip etmek ve alışkanlıklarını hedef alan öneriler sunmak o kadar kolay olmuyor. Sayısız algoritma perde arkasında çalışarak on milyarlarca işlem gerçekleştiriyor. Bu bakımdan yardım almak yanında yapay zekayı geliştirmek de şart.

Sürekli gelişiyor

Yapay zeka konusunda önemli aşama kaydeden firmalardan birisi Apple. Siri başta olmak üzere pek çok Apple hizmeti yapay zeka teknolojilerini kullanıyor ve bu sayede taleplere çok hızlı bir şekilde cevap veriyor.

Apple bilindiği üzere geliştirdiği teknolojileri sır gibi saklıyor ve kimseyle paylaşmıyor. Bununla birlikte yapay zeka konusunda çalışma yapan araştırmacılarının bulgularını paylaşmasına izin vermişti. Geçen yıl sonlarında da Ashish Shrivastava, Tomas Pfister, Oncel Tuzel, Josh Susskind, Wenda Wang ve Russ Webb adındaki araştırmacılar ilk akademik raporlarını yayınlamıştı. Rapor Apple’ın ilk akademik yayını olma özelliğine sahip.

Karşıt Eğitim Yolu İle Simüle Edilmiş Ve Gözetimsiz Görsellerin Öğrenilmesi adını taşıyan bu araştırma raporu önemli bir ödüle layık görüldü. En prestijli konferanslardan birisi olarak gösterilen Görsel Bilişim ve Desen Tanıma Konferansı, araştırmaya En İyi Çalışma ödülünü verdi. Araştırma ekibi yarışma için yıl başında konferansa raporunu sunmuştu. Ödül 2600 başvuru arasından seçilerek verildi.

Araştırma raporu makine öğrenme dilinin yapay görsellerden daha fazla şey öğrenebilmesini konu ediniyor. Gerçek görsellerle yapay görsellerin arasındaki farklardan dolayı yapay zeka istenen öğrenme performansını gerçekleştiremiyor. Bunun önüne geçmek için yapay zekanın etiketlenmemiş veriler kullanarak çıktı görseli daha gerçekçi hale getirmesine çalışılıyor. Ekip bu yolla önemli gelişmeler elde etmiş.

Apple’ın yayınları bununla sınırlı değil. Geçen ay Apple Machine Learning Journal adında bir yayın platformu oluşturulmuştu. Geçtiğimiz hafta 3 yeni makale yayınlandı. Makaleler Interspeech 2017 konferansında sunulacak. Bunlardan bir tanesinin konusu iOS 9, 10 ve 11 sürümlerinde Siri’nin ses örnekleme konusundaki karşılaştırmasını konu ediniyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim