Anlık Bildirim

Apple’dan iPhone özürü: Pil fiyatlarına indirim gelecek

Apple, eski iPhone'ları yavaşlattığı için kullanıcılardan özür diledi. Apple tarafından yayınlanan özür mektubunda pil değişim ücretlerinde ciddi miktarda indirim uygulanacağı yer alıyor.
Hatırlayacağınız üzere yaklaşık bir hafta önce Apple, eskiyen iPhone modellerini iOS güncellemeleriyle yavaşlatmış olduğunu doğrulamıştı. Firma bu durumu, bataryası eskiyen iPhone modellerinin işlemcisi zorlandığı zaman yeterli enerjiyi çekemediğini ve kendi kendine kapandığını bu bakımdan sistemin hızının pik seviyelere çıkmaya başladığında bunu engelledikleri şeklinde kamuoyuna duyurmuştu. Bu açıklamalar teknoloji gündemini oldukça meşgul etti ve kullanıcılar oldukça sert eleştirilerde bulundu. Hatta Apple'a cihazlara izinsiz müdahale edildiği gerekçesiyle dava dahi açıldı.

Apple'dan Özür Niteliğinde Mektup

Apple: "Eski piller içeren iPhone'lar için performansı işleme şeklimiz ve bu süreci nasıl ilettiğimiz konusunda müşterilerimizden gelen geribildirimleri dikkate alıyoruz. Bazı kullanıcılar, Apple'ın müşterilerini hayal kırıklığına uğrattığını düşünüyor. Bu konudaki yanlış anlaşılmadan dolayı kullanıcılarımızdan özür diliyoruz. Kullanıcılarımızı bu konu hakkında ve yapmış olduğumuz bazı değişiklikler hakkında bilgilendirmek istiyoruz. "

"Her şeyden önce, Apple ürünlerinin kasıtlı olarak kısıtlanması ya da kullanıcı deneyimini olumsuz yönde etkileyecek hiçbir şey yapmadık ve asla yapmayacağız. Hedefimiz her zaman müşterilerimizin sevdiği ürünleri yaratmak ve iPhone'ların mümkün olduğunca uzun süre kullanılmasına olanak sağlamaktır."
Apple kullanıcılarının güvenini kazanabilmek adına iki önemli hamlede bulunduklarını belirtiyor: 
  • Garanti dışı bir iPhone'da pil değiştirme ücretlerine indirim getirerek değişim masraflarını 50 $ ile 29 $ arasında bir ücrete tabii tutacak. Apple'ın bu uygulamasından yararlanabilmeniz için iPhone 6 veya daha yeni bir iPhone'a sahip olmanız gerekmekte. Apple, indirimli fiyatların Ocak 2018'den itibaren geçerli olacağını paylaştı.
  • Apple, 2018 başlarında kullanıcıların iPhone'larını pillerin sağlığı hakkında daha fazla bilgi edinmeleri için yeni bir iOS güncellemesi yayınlayacak. Güncellemede iPhone sahiplerine, pil durumunun cihazın performansını olumsuz etkilediğini gösteren bir not yer alacak.
     

Apple'ın Piller Hakkında Yapmış Olduğu Resmi Açıklama

Pildeki düşük şarj durumu, yüksek kimyasal yaş değeri ve düşük sıcaklıklar, kullanıcıların beklenmedik kapanmalarla karşılaşma olasılığını artırır. Olağanüstü durumlarda sistem daha sık kapanabilir. Bu da aygıtın güvenilirliğinin veya kullanılabilirliğinin büyük ölçüde kaybedilmesine neden olur. iOS 10.2.1 (Ocak 2017'de yayımlanan) sürümünde, iPhone'un eski modelleri için beklenmedik kapanma sorunlarının önlenmesine yönelik güncellemeler sunulmuştur. Güncellemelerde, aygıtın beklenmedik şekilde kapanmasını önlemek için iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus ve iPhone SE modellerine yönelik olarak, performanstaki anlık çıkışları dinamik olarak yönetmeye (yalnızca gerektiğinde) ilişkin bir özellik de yer alır. Bu özellik iOS 11.2 yüklü iPhone 7 ve iPhone 7 Plus aygıtları için de genişletilmiştir. Güç yönetimi özelliğimizi gelecekte de geliştirmeye devam edeceğiz. Bu özellik yalnızca, sistemin beklenmedik şekilde kapanmasını önlemek ve iPhone'un kullanılabilmesini sağlamak için tasarlanmıştır.
Bu güç yönetimi yaklaşımında aygıtın sıcaklığına, pilin şarj durumuna ve pil empedansına bakılır. Yalnızca bu değişkenler için gerekli olması durumunda iOS, beklenmedik kapanmaları önlemek için bazı sistem bileşenlerinin (CPU ve GPU gibi) gösterdiği maksimum performansı dinamik olarak yönetir. Sonuç olarak aygıttaki iş yükleri kendi kendini dengeler ve bir anda daha büyük ve hızlı performans artışı sunmak yerine sistem görevlerinin daha düzgün bir şekilde dağıtılmasına olanak sağlar. Bazı durumlarda kullanıcılar aygıtın günlük performansında farklılıklar görebilir. Algılanan değişiklik düzeyi, belirli bir aygıt için gereken güç yönetimi düzeyine bağlıdır.
Üst düzeyde güç yönetiminin gerekli olduğu durumlarda kullanıcılar aşağıdaki gibi etkileri fark edebilir:
  • Uygulamaların başlaması için geçen sürenin uzaması
  • Kaydırma sırasında kare hızının düşmesi
  • Arka aydınlatmanın azaltılması (Denetim Merkezi'nde geçersiz kılınabilir)
  • Hoparlör ses yüksekliğinin -3 dB'ye kadar düşmesi
  • Bazı uygulamalarda kare hızının aşamalı olarak azalması
  • En alışılmadık durumlarda kamera flaşı etkisizleştirilir ve bu, kamera arabiriminde görülebilir
  • Arka planda yenilenen uygulamalar için başlatma işleminin ardından yeniden yükleme gerekebilir
Bu güç yönetimi özelliği çoğu önemli alanı etkilemez. Bunlardan bazılarını aşağıda bulabilirsiniz:
  • Hücresel arama kalitesi ve ağ aktarım hızı performansı
  • Fotoğraf ve video çekme kalitesi
  • GPS performansı
  • Konum doğruluğu
  • Jiroskop, akselerometre ve barometre gibi sensörler
  • Apple Pay 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11272 kez okundu.
76 kişi, toplam 79 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
battery, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim