Anlık Bildirim

Apple'ın lansmanda bahsetmediği 10 yeni iOS 12 özelliği

Apple, dün akşam gerçekleştirdiği WWDC 18 etkinliğinde iPhone, iPad ve iPod Touch için iOS 12'yi tanıttı. Tanıtımda bahsedilmeyen ancak önemli 10 yeniliği sizin için derledik.

DonanımHaber olarak canlı yayınladığımız Apple’ın WWDC 18 etkinliğinde iOS 12, watchOS 5, tvOS 12 ve MacOS Mojave güncellemeleri tanıtıldı. Etkinliğin büyük bölümü iOS 12’ye ayrılmasında rağmen bahsedilmeye fırsat bulunamayan yenilikler kaldı. Etkinlikte bahsedilmeyen ve önemli olan 10 yeniliği sizin için derledik.

Face ID’ye ikinci kişi desteği

iPhone X ile birlikte hayatımıza giren Face ID teknolojisine sadece bir kişinin yüzünü tanımlayabiliyorduk. iOS 12 ile birlikte ikinci kişi desteği de geliyor. Güvendiğiniz kişi, yüzünü göstererek iPhone X’un kilidini açabilecek.


SMS ile gelen şifreyi otomatik doldurma

İki faktörlü doğrulama gerektiren uygulamalara giriş yaparken SMS’deki kodu yazmak için yaşanan çile bitiyor. iOS 12 ile birlikte doğrulama kodu otomatik olarak algılanacak ve ilgili alana yapıştırılacak.

iPad için iPhone X benzeri parmak hareketleri

iPhone X’da sanal home butonu olduğu için bazı işlemleri kolaylaştıran bir takım parmak hareketleri eklenmişti. iOS 12 ile birlikte bu hareketlerden bazılarının iPad’e de eklendiğini görüyoruz. Sağ üst köşeden aşağıya doğru kaydırınca kontrol merkezi açılıyor. Alttan yukarı doğru kaydırınca da ana ekrana dönebiliyoruz. iPad arayüzünde iOS 12 ile yapılan değişiklikler bir sonraki nesilde Face ID’li ve home butonu bulunmayan çentikli bir iPad ile karşılaşacağımızın ipucunu veriyor.

 

Parola uygulamaları, parolaları otomatik dolduracak

Başka uygulamalardaki parolaları unutmamak için kullanılan parola depolama uygulamalarına “otomatik doldurma” desteği ekleniyor. Örneğin Safari’den DonanımHaber’e giriş yaparken 1 Password ve Last Pass gibi uygulamalara kayıtlı giriş bilginiz otomatik olarak doldurulacak.

 

Animoji kayıt süresi uzadı; göz kırpma ve dil hareketleri eklendi

Animoji ile video kaydı süresi 10 saniyeden 30 saniyeye çıkarıldı. Buna ek olarak göz kırpma hareketleriniz Animoji karakterlerine aktarılacak.

Daha iyi portre fotoğraflar

iOS 12 ayrıca portre fotoğraflar için bir takım geliştirmeler içeriyor. Nesneyi daha iyi ayırt etmek için yüzlerde sanal maske oluşturulduğu söyleniyor. Portrait Segmentation API ve yüz tespit özellikleri üçüncü parti geliştiricilere açılıyor. Geliştiriciler bu özellikleri uygulamalarında kullanabilecek.

Yeni QR kod okuyucu

Kamerayı açıp QR kod okuttuğumuzda koddaki bağlantıya gidebilmemiz için üst bölüme bir bildirim geliyordu. Kodun yapmak istediği aksiyon, iOS 12 ile kamera üzerinde gösterilecek.

RAW fotoğraf ekleyebilme

RAW fotoğraf formatı iOS için yeni değil, ilk olarak iOS 10 ile eklenmişti. iOS 12 ile birlikte bilgisayar ve fotoğraf makinenizde bulunan RAW formatındaki resimlerinizi iOS cihazınıza gönderebileceksiniz.

Siri ile şifre arama

Cihaza ve uygulamalara kayıtlı şifrelerinizi Siri ile arayabileceksiniz. Örneğin “Siri bana DonanımHaber giriş bilgilerimi göster” diyebileceksiniz. Özelliğin nasıl çalışacağı bilinmiyor. Siri yanıt olarak kullanıcı adı ve şifre bilgilerinizi söylemeyecektir ancak otomatik doldurulması gereken bir form varsa dolduracak veya kopyalayıp yapıştırabileceğiniz bir gizli metin oluşturacaktır.

Animasyonlar hızlandırıldı

Ekinlikte kameranın daha hızlı açıldığı, klavyenin daha hızlı başladığı söylenmişti ancak animasyonların hızlandırılmasından bahsedilmedi. iOS 12 ile animasyonlar da hızlandırıldı. Kontrol merkezinin kayma animasyonu, uygulamalara giriş çıkış ve ana ekrana dönüş animasyonlarının süresi kısaltıldı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6868 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ios 12, ios 12 özellikleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim