Anlık Bildirim

BM : Yıl sonunda piyasada insan nüfusu kadar cep telefonu olacak

BM : Yıl sonunda piyasada insan nüfusu kadar cep telefonu olacak
90'lı yıllarda cep telefonu sahibi olmak lüks sayılırken, teknolojinin gelişmesi ve maliyetlerin düşmesi ile bugün 20$'a bile markalı bir cep telefonu almak mümkün hale geldi. Dünyada yaklaşık 2 milyar insan akıllı telefon kullanırken, özellikle az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde insanlar daha ucuz olan cep telefonlarına yöneliyor.

Birleşmiş Milletler tarafından yapılan bir araştırmaya göre önümüzdeki 6 ay cep telefonu benimsenme oranı hızlanacak ve yıl sonunda insan nüfusu kadar cep telefonu kullanılıyor olacak. Bu sonuç dünyadaki her insanın bir cep telefonu olacağı anlamına gelmiyor. Analizde tüketicilerin birden fazla cep telefonuna sahip olduğuna dikkat çekiliyor.

Dünya Bankası verilerine göre 2011 yılında kişi başına birden fazla cep telefonu düşen ülke sayısı 91'di. Rekor ise Macao özerk bölgesinde kişi başına 2.5, Hong Kong'da kişi başına 2.15 cep telefonu şeklinde. ABD'de kişi başı ortalama 0.93 cep telefonu düşüyor. Kuveyt ve Kazakistan ise en hızlı yükselişi gösteren ülkelerin başında geliyor.

Raporda yıl sonunda toplam cep telefonu sayısının 6.8 milyara ulaşacağı belirtiliyor. Bu, dünya nüfusunun yüzde 94'üne denk geliyor. Gelişmekte olan ülke pazarlarında mobil abone sayısı da hızlı artış gösteriyor. Dünyada yeni mobil abonelerin yüzde 74'ü gelişmekte olan ülke pazarlarında bulunuyor. Bu da önemli firmaların gelişmekte olan ülke pazarlarına neden yatırımı artırdıkları sorusuna cevap veriyor.

Bununla birlikte internet erişimi ise dünya nüfusunun yarısından fazlasına ulaşmıyor. Google'ın bu konuda önemli planları varken, yıl sonunda 2.7 milyar kullanıcının internete erişecek olması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim