Anlık Bildirim

Bilgisayarı olmayan sınıfta bilgisayar dersi anlatmak: Gana örneği

Hiçbir bilgisayarın olmadığı bir okulda nasıl bilgisayar dersi verebilirsiniz? Ganalı Akoto sınırları zorlayarak yokluklar içerisinde öğrencilerine bilgisayar dersi veriyor.

Bugüne hepimizin en az bir akıllı telefonu ve bir bilgisayarı var. Okullarımızda ise bilgisayar sınıfları standart haline geldi. Ne var ki Afrika ülkeleri gibi gelişmekte olan bölgelerde bilgisayara erişim kısıtlı. Bu bölgelerde bilgisayar eğitimi vermek de oldukça zor.

Fedakârlık örneği

Gana’nın Sekyedomase şehrindeki Betanase ortaokulunda eğitime başladığı günden bu yana bir bilgisayar sınıfı mevcut değil. Bununla birlikte liseye geçiş sınavlarında bilgisayar soruları da var ve öğrenciler bunları cevaplamak zorunda.

Okulun bilgi teknolojileri öğretmeni Richard Appiah Akoto ise ilginç bir yöntem bularak zorluklar içerisinde öğrencilerinin konularından geri kalmamasını sağlamış. Renkli tebeşirler ile kara tahtaya ayrıntılı bir Word penceresi çizen Akoto bilgileri bunun üzerinde vermiş.

Öğrencilerini çok sevdiğini ve derslerinden geri kalmasını istemediğini ifade eden Akoto, önceki konularda da tahtaya uygulama resimleri çizdiğini ifade ediyor. Son bir haftadır Facebook üzerinde geniş kitlelere ulaşan Akoto pek çok girişimcinin de dikkatini çekmiş.

Bunlardan bir tanesi Microsoft’a ulaşmayı başarmış ve Microsoft öğretmene özel eğitim programlarına erişim hakkının da tanınacağı bir bilgisayar gönderme sözü vermiş. Ne var ki Akoto en az 50 bilgisayar ihtiyaçlarının olduğunu belirtiyor.

Akoto’nun bir dizüstü bilgisayarı var ancak müfredat gereği bunun üzerinde eğitim veremiyor. Öğrencilerin örneğin kasa, monitör, klavye, fare gibi birimleri bağlayarak bir bilgisayarı çalışır hale getirmesi gerekiyor.

TİKA başta olmak üzere pek çok ülkenin yardımlaşma kuruluşları dünyanın çeşitli bölgelerinde merkez ve kırsal okullarda bilgisayar sınıfı oluşturmak için çalışmalar yapıyor. Ne var ki halen teknolojiye erişme imkânı kısıtlı bir milyardan fazla insan olduğu ifade ediliyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6827 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
gana, akoto ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim