Anlık Bildirim

BlackBerry'nin yeni nesil akıllı telefonu X10 detaylanıyor

Akıllı telefon pazarında bir süredir kan kaybetmekte olan BlackBerry için Ocak ayının sonunda çok büyük bir güncelleme geliyor. Geliştirici firma RIM, BlackBerry 10 adını verdiği tamamiyle yeni bir işletim sistemine geçiş yapıyor ve hem fiziksel klavyeli hem de tamamiyle dokunmatik yepyeni telefon modelleriyle artan rekabete yeniden dahil olmayı planlıyor. QNX platformunu temel alan ve hem altyapısı hem de kullanıcı arayüzü modern teknolojiler gözetilerek geliştirilen BlackBerry 10 işletim sistemi, RIM tarafından yalnızca kendi telefonlarında kullanılmakla kalmayacak aynı zamanda başka telefon üreticilerine de lisanslanabilecek. Yani önümüzdeki yıldan itibaren BlackBerry telefonlarla birlikte başka üreticilere ait çeşitli telefon modellerinde de aynı yazılımsal platformu görecebileceği aynı Windows Phone ve Android'de olduğu gibi.
Geliştirme çalışmaları bir süre önce tamamlanan BlackBerry 10 işletim sistemi için yazılımcılar, yeni uygulamalar üzerinde çalışadursun, piyasaya giriş yapacak akıllı telefonlar her geçen gün daha fazla detay kazanıyor. Hali hazırda RIM tarafından piyasaya sürüleceği bilinen iki önemli telefon modeli var ki bunlardan ilki L serisi olarak bilinen Z10 diğeri ise N serisi olarak bilinen X10 olacak. Haberimize konu olan BlackBerry X10, genel olarak BlackBerry Bold 9900'ün yerini alacak cihaz olarak ta düşünülebilir. Yeni işletim sistemine ek olarak tasarımı geliştirilen ve yepyeni donanımlarla güçlendirilen cihaz, hem dokunmatik ekran hem de fiziksel QWERTY klavyeyi bir arada sunarak, geleneksel BlackBery kullanıcılarından uzaklaşmadan yeni kullanıcıları da bünyesine katmayı hedefliyor. Resmi duyurusu yapılmamakla birlikte Texas Instruments'in OMAP4470 platformundan güç aldığı öne sürülen telefonun, yüksek çözünürlüklü video kaydı yapabilen LED Flash'lı 8MP kamera ile geleceği de sık sık dile getirilen detaylar arasında gösteriliyor.
Peki BlackBerry yeni platformu ile ne derece iddialı olabilir ? BlackBerry Playbook tablet kullananların bileceği üzere zaten var olan işletim sistemi performans, özellikle de çok uygulama çalıştırma performansı açısından türünün en iyileri arasında yer alıyordu. Yeni işletim sistemiyle birlikte bunu daha da ileri götüren RIM, genel internet performansına ek olarak çoklu ortam yetenekleri ve üretkenliğ arttırıcı çok sayıda geliştirme de sunuyor olacak. İnternet ortamındaki bazı test videolarına göre, BlackBerry 10 işletim sistemine sahip cihazlar, internet performansı olarak Apple Galaxy S III ve Windows Phone 8 tabanlı cihazlardan daha hızlı olmayı başarabiliyor. Tabi kapsmalı bir karşılaştırma için cihazların çıkışını beklememiz gerekiyor. Diğer taraftan uygulama geliştiriciler de diğer platformlardaki popüler içerikleri BlackBerry 10 ortamına uyarlamak için yoğun bir şekilde çalışıyorlar. C, C++, HTML5 ve Adobe AIR gibi programlama dilleriyle uyumlu olan yeni işletim sistemi, çıktığı dönemde popüler pek çok uygulamayı mağazası bünyesinde barındırıyor olacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1961 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim