Anlık Bildirim

Bu yıl iki yeni PlayBook tablet ve BB 10 akıllı telefon piyasaya çıkacak


Bir dönemin en çok satan akıllı telefon markasının sahibi Kanadalı RIM firması bugünlerde yerini Android ve iOS gibi devlere bırakırken şirket için sorunlarla da mücadele etmek zorunda kaldı. Rakiplerine karşı geçen yıl iddialı hamleler yapamayan RIM bu yıl ise farkı kapatmayı planlıyor.

Firmanın önümüzdeki haftalarda tanıtması beklenen modeller arasında 7 ve 10 inçlik iki adet PlayBook tablet ve BlackBerry 10 işletim sistemi taşıyan akıllı telefonlar var. 10 inçlik tablet söylentileri geçen yıl firmanın QNX yoğunluğu nedeniyle projeyi iptal etmesinin ardından rafa kalkmıştı. Ancak bu yıl proje yeniden açıldı.

RIM'ın Aralık ayında satışa sunmayı planladığı 10 inçlik PlayBook tablet LTE ağlarına uyumlu olacak. Nisan ayında piyasaya sürülecek 7 inçlik model ise 3G+ uyumlu olacak. Firmanın merakla beklenen BB 10 işletim sistemi yine de yıl sonuna doğru boy gösterecek. BB 10 işletim sistemine sahip akıllı telefonlar ise Eylül ayında tüketiciyle buluşacak. İlk modelin daha önce iptal edildiği duyurulan Milan kod adlı cihaz olacağı tahmin ediliyor.

Curve serisiyle büyük ilgi toplayan RIM bu yıl 2 farklı Curve modelini Doğu Asya ve Afrika pazarına gönderecek. Tabletler için geliştirilen PlayBook OS 2.0 ise Şubat ayı sonunda yayınlanmış olacak. Android ve iOS platformlarına da daha kapsamlı yönetim çözümleri sunmayı hedefleyen Mobil Fusion, Nisan ayında yayınlanacak.

Mayıs ayındaki BlackBerry konferansında BB 10 işletim sistemli daha fazla akıllı telefonun ve bir ihtimal 7 inçlik PlayBook modelinin tanıtılacağı belirtiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5726 kez okundu.
14 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
blackberry 10
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim