Yasal Uyarı: Bu videoda izleyeceğiniz bilgisayarlar, sahip olduğunuz masaüstü bilgisayara bakışınızı etkileyebilir. İşte karşınızda birbirinden iddialı bilgisayar kasaları ve özel modifikasyonlar.
Computex 2018 Fuarı'ndaki en renkl standlardan biri Thermaltake'e aitti. Her biri birbirinden iddialı ve görkemli özel bilgisayar tasarımları, iddialı kasa modifikasyonları nefes kesti, evdeki bilgisayarımızla aramızdaki ilişkiye mesafe ekledi. Sizin için tüm bilgisayarları tek bir videoda göstermeye çalıştık, iyi seyirler.
Paylaş Tweetle
Mac Pro deyince yemin ederim aklıma huzur getiriyor.
Diğer üreticilerin, hazır sistem, anakart ve ekran kartı üreticileri, birlikte bir karar alıp Mac pro daki yapıya geçmeleri lazım. Nasıl iPhone da herkes taklit ediyorsa masaüstünde de etsinler.
50 yıldan kastım ne kadar uzun soluklu olduğunu abartarak söylemekti, bir bilgisayarın yararlı ortalama ömrü 7-8 senedir. Kullanıma göre uzatılabilir kısaltılabilir.
Diğer taraftan sizin tecrübenizi benzer şekilde yaşayan pek çok kullanıcı vardır. Umulur ki markalar bu tecrübelerden ders çıkarırlar.
İyi bayramlar dilerim.
Esen kalın
ekstrem değil sıradışı
fütüristik değil gelecekten gelmiş gibi
Bazıları pc gibi değil zaten robot gibi görünüyor,transformers olabilirler dikkat etmek lazım,filmleride berbat zaten.
2. ele bakalım diyoruz,
10 senelik PC donanımları bile fahiş fiyattan ilan açılır oldu.
Yanlış anlamayın ama böyle gösterişli lüks donanımları içeren videoları artık hoş karşılamıyorum.
12 yıldır laptop kullanıyorum , 15 inchten büyük ekran görmedim. Geçenlerde 27 inch bir monitörün karşısına geçtim ,masaüstü, beynim kaldırmadı , bir köşeden diğerine bakarken ertesi gün geldi..
Pc denince laptop ,all in one hikaye , şöyle sağlamn kasa olacak gönül rahatlığıyla çalış ,oyna sapasağlam .
Isyerlerinde genelde laptop kullaniliyor ve cok rahat oluyor. Toplanti yaparken yada bir seminer veya egitim verirken laptop olmadigi durumda cok zor oluyor. Laptoplar neden harici bir monitorle kullanilamiyor? Ben isyerinde yillardir laptopumu 27 inch monitor ile kullandim hatta laptop monitorunun yaninda 2-3 monitor bagladigim oldu, herhangi bir problemle karsilasmadim. Monitorun yaninda harici klavye de bagladim. Laptopun monitorunu kapali duruma getirip masanin kenarina koydugum zaman oldukca rahat oluyor. Bilgisayari onemli bir is icin eve goturmem gerektiginde yada bir egitim duzenledigimde laptop olmasi oldukca isime yariyor, masamda calisirken de docking station veya bir-iki kablo baglantisiyla monitor ve klavyeme bagladigimda masaustu bilgisayar seklinde kullaniyorum. Laptop neden hikaye oluyor bu arada?
All in one bilgisayarlar bana da garip geliyor ama bunlar var diye kucuk kasali bilgisayar olmaz diye birsey yok. Masaustuler en fazla konsol buyuklugunde olmali, daha buyuk olmamali. Ekran kartlari da halen tarihi eser olan ISA, VESA, PCI gibi kartlarin seklinde. Eger insanlarin secimi kucuk bilgisayar olursa bir sure sonra ekran karti ureticileri islemci soketi gibi bir arabirim gelistirip islemci seklinde ekran karti uretirler, boylece konsol buyuklugunde bilgisayarlarda kullanmaya da cok uygun olur. Ses karti icin ise Creative disinda PCI express ses karti ureten kalmadi gibi, butun profesyonel ses kartlari da USB veya thunderbolt gibi arabirimleri kullaniyor.
Gunumuz teknolojisiyle PC platformunda bir bilgisayar toplamak isteyen Mini ITX kasa ve anakart tercih ederse cok daha rahat olur bence.
Bu arada yuksek performans deerken, abarti kasalar ve abarti sogutma sistemleri overclock yapanlar icin gecerli, overclock da tamamen buyuk firmalarin kar amacli olarak insanlari yolmalarindan baska birsey degil. Sunu anlamiyorum, overclock yapilarak bilgisayar 2-3 kati hiza mi cikacak?? Quantum islemciye mi sahip olunacak?? Ya mimarisi 50 yila dayali alti ustu x86 mimarili bir PC kullaniyorsun. Yani butun parcalarda en fazla %20'lik bir hiz farki icin abarti sivi sogutma sistemleri, camasir makinesi buyuklugunde kasalar, hepsinin yerine insanlar ellerindeki teknolojiyi gercek anlamda kullansalar yapabildikleri seyler cok farkli olurdu. Nedir yani %20'lik bir hiz farki icin camasir makinesi buyuklugunde bilgisayar toplamak? Goren de bir data center kuruyor sanacak. Hakkaten o kadar islemci gucune ihtiyaci olan varsa alsin bir rack kabin, icine de rack tipi serverlari ust uste dizsin, o zaman gor process power'i. Ama amac islem kapasitesi falan degil, tamamen gosteris ve buyuklugunu ispat etmek. Bunu da buyuk kasa, RGB fan gibi bilesenlerle yapmak insanlarin isine geliyor cunku amac olan gosteris saglanmis oluyor.