Anlık Bildirim

CES 2012 : Golden-i giyilebilir bilgisayar satışa sunuluyor


Giyilebilir teknolojiler açısından bu yıl oldukça hareketli geçen CES 2012 fuarında Motorola-Kopin-Ikanos ortaklığıyla üretilen Golden-i giyilebilir bilgisayar, piyasaya ilk çıkan modellerden olacak.

Aksesuar tarzında değil direk olarak kafa üst kısmına monte edilen Golden-i modeli 1GHz hızında çalışan TI OMAP 3 işlemci ve 512MB RAM barındırıyor. Cihazın üretimi Motorola tarafından, lisanslı teknolojisi Kopin firması tarafından, yazılımı ise Ikanos firması tarafından sağlanıyor. 

Cihazı kontrol için fare, klavye veya dokunmatik ekran gerekmiyor. Windows CE tabanlı cihazı sesle veya kafa hareketleriyle kontrol etmeniz mümkün. Bunun için 6 eksenli akselerometre ve çift mikrofon bulunuyor. Kullanılan ekran sağ veya sol göz hizasına taşınabiliyor. WiFi ve Bluetooth bağlantılarının yanında Verizon da 4G adaptörünü yıl içinde piyasaya sürecek. 

Modelin sonraki versiyonunda 1.2GHz hızında TI OMAP 4 işlemci kullanılacak. Daha çok endüstriyel ve güvenlik amaçlı kullanılacak Golden-i modeli 2500$'dan satışa sunuldu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim