Anlık Bildirim

Çizgi filmlerdeki ''kara delik'' gerçek oldu

Çizgi filmlerdeki karakterlerin hayali bir kara deliğe düştüklerini pek çok kez görmüşüzdür. Bu kez bu sahnenin bir benzeri Portekiz'deki bir müzede gerçekleşti.

Çizgi filmlerdeki ''kara delik'' gerçek oldu Tam Boyutta Gör
 

Çizgi filmlerde bazı karakterlerin düşmesine neden olan kara delik Portekiz'in Porto şehrinde bu kez bir müzede gerçeğe dönüştü. Seealves Vakfı Çağdaş Sanatlar Müzesi'ni gezen İtalyan turist, enstalasyon ustası ünlü sanatçı Anish Kapoor'un 2.5 metre derinliğindeki eserinin içine düştü. Kazanın ardından hastaneye kaldırılan 60 yaşındaki turist, kısa bir süre sonra taburcu edildi.


Çukuru fark etmek neredeyse imkansız 

Hindistan'ın Mumbai şehrinde dünyaya gelen 64 yaşındaki sanatçı Anish Kapoor aslında bir heykeltıraş ancak Kapoor'un eserleri klasik heykel anlayışından biraz farklı. Farklı malzemelerle ortaya bir sanat eseri koymak yerine enstalasyon yani mekanı kullanarak/mekan ile birlikte sanat eseri oluşturan ünlü sanatçının görenleri hayran bırakan eserleri bugüne kadar çok sayıda ülkede sergilenmiş durumda.


Sanatçının Seealves Vakfı Çağdaş Sanatlar Müzesi'nde sergilenen ve kazaya sebebiyet veren eseri, optik yanılsamaya dayanıyor. Yukarıdan bakıldığında iki boyutlu bir çemberi andıran eser aslında 2.5 metre derinliğinde bir çukur. Eserde, Anish Kapoor'un haklarını satın aldığı dünyanın en siyah pigmenti olan Vantablack kullanılmış durumda. Bu pigment üzerine gelen neredeyse tüm ışığı emerek ziyaretçilerin çukuru algılamasına engel oluyor. Müze görevlileri ziyaretçileri bu konuda uyardıklarını belirtse de görünen o ki bu uyarı yeterli olmayabiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim